A friss, könnyű nyári zöldségkülönlegesség ráadásul kis befektetéssel és alacsony üzemi költségekkel termeszthető. A Real Frutta Digno vállalat egy hektáron termeszt biocukkinit a dél-olaszországi Matera tartományban. A cukkinivirág az egyik fő termékük, és minden évben jó termésnek örvendhetnek. Idén április végén jelentek meg a piacon az ehető virágokkal, és várhatóan szeptember végéig lesz árujuk.
Naponta körülbelül 200 kilogramm virágot szüretelnek, amelyet számos dél-olaszországi piacon értékesítenek a viszonteladók. Két kiszerelést készítenek, a virágokat 4 kilós, 30 × 40 centiméteres dobozokban, illetve 100 grammos műanyag tálcán kínálják a fogyasztóknak. Reggel 5.30 és 8.00 óra között szüretelnek, és a virágokat azonnal ködpermetezik, majd nedves ruhával takarják és szállításig 2-3 °C-os hűtőkamrában tárolják. A cukkini egylaki növény, fogyasztásra a hím- és a nőivarú virágok egyaránt alkalmasak.