0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Népszerű a bio-cukkinivirág

A vitaminokban (A, B1, B2, B3, B9 és C), ásványi sókban és egyéb tápanyagokban, például vasban, kalciumban, foszforban, magnéziumban és káliumban gazdag cukkinivirág megtalálta méltó helyét a piacon, és értékesítésével elégedettek a termelő gazdák is.

A friss, könnyű nyári zöldségkülönlegesség ráadásul kis befektetéssel és alacsony üzemi költségekkel termeszthető. A Real Frutta Digno vállalat egy hektáron termeszt biocukkinit a dél-olaszországi Matera tartományban. A cukkinivirág az egyik fő termékük, és minden évben jó termésnek örvendhetnek. Idén április végén jelentek meg a piacon az ehető virágokkal, és várhatóan szeptember végéig lesz árujuk.

A nagykereskedelmi árak kezdetben 14 és 16 euró között változtak kilónként, jelenleg 5-6 euróért árulják a cukkinivirágot.

Naponta körülbelül 200 kilogramm virágot szüretelnek, amelyet számos dél-olaszországi piacon értékesítenek a viszonteladók. Két kiszerelést készítenek, a virágokat 4 kilós, 30 × 40 centiméteres dobozokban, illetve 100 grammos műanyag tálcán kínálják a fogyasztóknak. Reggel 5.30 és 8.00 óra között szüretelnek, és a virágokat azonnal ködpermetezik, majd nedves ruhával takarják és szállításig 2-3 °C-os hűtőkamrában tárolják. A cukkini egylaki növény, fogyasztásra a hím- és a nőivarú virágok egyaránt alkalmasak.

Forrás: freshplaza.de/Kertészet és Szőlészet