0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Korszerű gépek a szőlőben

A VitiCoop Kft. szervezésében 2019. óta minden év júliusában megrendezik Magyarország legnagyobb gyakorlati szőlészeti gépbemutatóját. A szőlészeti gépek kiállítása és gyakorlati bemutatója mellett idén növényvédelmi, tápanyagellátási technológiák ismertetésére is sor került.

A szőlészeti ágazatban jól ismert nevek képviseltették magukat, így az esemény a szektor szereplői számára fontos tájékozódási pont, találkozó hely, kapcsolatteremtési lehetőség.

Napjainkban egyre nehezebb elegendő, tapasztalt és megbízható munkaerőt találni, ezért a szőlészet számára egyre inkább kiemelkedő jelentőségű a gépesítés.

Akik meg szeretnék könnyíteni a munkájukat, találkozni szeretnének a legkorszerűbb technikával és növényvédelmi megoldásokkal, azok számára bizonyult hasznos rendezvénynek a Balatonlelle-Rádpuszta határában, mintegy 13 kiállítóval megtartott esemény.

A HNT az ágazati stratégiában is lefektette, hogy a piacképes és fenntartható szőlő- és bortermelés a felelős termelői döntésen alapszik. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idei évben csatlakozott e kiemelt érdeklődés mellett megrendezett eseményhez, ezzel is elősegítve a tudatos termelői beruházási döntéseket. Szakmai jelenlétével és szervezőként támogatja a versenysemleges gyakorlati gépbemutatót. A tervek szerint a HNT támogató és szervező munkájával esemény-sorozattá kívánja bővíteni a gépészeti fórumot a borvidékek bevonásával.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu