0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kevesebbet vásárolnak

Az Egyesült Királyság fogyasztói kezdenek kételkedni a szupermarketben kínált élelmiszerek minőségében, vásárlási szokásaik pedig látványosan változnak az elmúlt negyven év legmagasabb inflációja miatt.

A Trust in Food Index, a Red Tractor és a YouGov közvélemény-kutató cégek mintegy harmincötezer fogyasztó bevonásával készített felmérése rámutatott arra, hogy a szupermarketek kínálata iránti bizalom 20%-kal csökkent az utóbbi egy évben, a vásárlók csaknem negyede pedig arra kényszerül, hogy gyengébb minőségű termékeket válasszon.

Mintegy 30%-uk kevesebb húst, 13%-uk pedig kevesebb gyümölcsöt és zöldséget vesz. A megélhetési költségek robbanásszerű emelkedése miatt a fogyasztók többet járnak diszkontokba, és minden egyes fillér kiadását meggondolják.

Sokan azzal takarékoskodnak, hogy saját márkás termékeket vásárolnak. Az ukrajnai háború miatt korlátozottak a készletek a napraforgóolajtól kezdve a búzáig egy sor alapanyagból, ami arra kényszerítette az élelmiszergyártókat, hogy helyettesítő anyagokat, például pál­maolajat használjanak termékeikben. A rendkívüli meleg és aszály tovább nehezítheti a szigetország élelmiszerellátását.

Forrás: hortidaily.com/Kertészet és Szőlészet