0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Az Ikea és az Infarm együtt termesztenek egészséges növényeket

Az IKEA három németországi bútorüzletben teszteli az Infarm vertikális farmjait. Céjuk az, hogy a vásárlóit és az alkalmazottait egészségesebb és fenntarthatóbb életvitelre inspirálják.

A fenntartható, helyben termesztett termékek iránti kereslet növekedésével az IKEA partnerségre lépett az Infarm-mal, hogy három németországi IKEA áruház éttermében kiváló minőségű fűszernövényeket termesszen. Az Infarm és az IKEA gondosan válogatott növényeket termeszt, melyek kiegészítik a lánc éttermeinek kulináris választékát ezeken a helyeken.

A partnerség célja, hogy az IKEA alkalmazottait és vásárlóit egészségesebb és fenntarthatóbb életvitelre ösztönözze.

Az IKEA Kaarst, az IKEA Duisburg és az IKEA München-Eching vásárlói az Infarm moduláris bolti vertikális farmjain közvetlenül megtekinthetik például a kapor, petrezselyem és bazsalikom termesztését. Az áruházlánc saját étteremébenben rendelve pedig élvezhetik a friss termékek finom ízét aromáját.

Fenntartható és egészséges étel, amely jó ízű

Az egészséges és fenntartható táplálkozás, valamint az élelmiszergyártásban általánosan használt vegyszerek potenciálisan káros hatásai iránti fokozott tudatosság számos új mezőgazdasági technológia és megközelítés kifejlesztéséhez vezetett. Ilyen például az Infarm moduláris technológiája, amely lehetővé teszi különböző méretű vertikális farmok megvalósítását. A gyorsan növekvő globális mezőgazdasági vállalat az élelmiszernövények vertikális termesztését tűzte ki célul, ellenőrzött környezetben, amely 95%-kal kevesebb vizet és földet használ fel, mint a hagyományos mezőgazdaság és nem igényli a növényvédő szerek használatát.

„Az Infarm koncepciója meggyőzött bennünket, mert a fenntarthatóság és az egészséges táplálkozás témáit kézzelfoghatóvá tehetjük vásárlóink ​​számára frekventált helyen a bútorüzleteinkben”

– mondja Tanja Schramm, az IKEA németországi élelmiszeripari igazgatója. „A People & Planet Positive stratégiánk részeként arra törekszünk, hogy inspiráljuk és képessé tegyük az embereket arra, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb életet éljenek. Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a növényi eredetű élelmiszerekre és ételekre, amelyek alacsonyabb környezeti hatást fejtenek ki és mindezt olyan áron, amelyet mindenki megengedhet magának.”

„Az Infarm és az IKEA különböző iparágakból származnak, de van bennünk valami közös: az a cél, hogy forradalmasítsuk iparágaink status quo-ját az élelmiszer-előállítás és az életvitel terén”

– mondja Daniel Kats, az Infarm vállalati értékesítési ügyvezető alelnöke. „Az IKEA éttermei a leglátogatottabbak világszerte: a 2021-es pénzügyi évben 2,5 millió ember étkezett a németországi éttermekben. Három németországi telephellyel kezdődően egyértelműen látjuk annak előnyeit, ha a bolti farmjainkat az éttermekben helyezzük el és lehetőséget kínálunk az IKEA vásárlóinak, hogy ízletes fűszernövényeinkkel kiegészítsék ételeiket, különösen azoknak, akik még nem próbálták ki termékeinket.”

Forrás: infarm.com