0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal – Optimális gépek a Bábolnai Gazdanapokon

A békési Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. az OptiCorn kukorica- és a NAS, illetve PSM napraforgó-, valamint cirokbetakarító adapterekkel az európai piaci részesedés többségét birtokolja.

Ez elsősorban adapterei kiváló minőségének és kiforrottságának köszönhető, de a cég munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a megbízható alkatrészellátásra is.

Sikerük titkának azt tartják, hogy együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal, amelynek a középpontjában mindig a vevő áll.

A cég több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza, termékeit az USA-tól Japánig szerte a világon értékesíti, és dinamikusan növeli exportpiacát a folyamatos fejlesztéseknek és a kiváló ár-értékaránynak köszönhetően.

A növekvő piaci igények kielégítése érdekében nagyszabású, közel félmilliárd forintos beruházásba kezdett, aminek részeként jelenleg is zajlik a közel ezer négyzetméteres új irodaház építése. Az energiaellátáshoz 50 kW-os napelemrendszert telepítettek, bővítették az összeszerelő műhelyt és egy négyállásos hegesztőrobotot is üzembe helyeztek a kapacitás bővítése érdekében.

Korszerűsítették a gyártástechnológiát: új fényezővel, egy 220 tonnás CNC-megmunkálógéppel és egy négyszer két méteres lézervágóval bővült a géppark, amely csövet és sík lemezt egyaránt képes szabni.

Új szerelde is épült a gépgyár 8 hektáros területén, aminek köszönhetően 274 négyzetméterrel bővült a munkaterület. Ez lehetővé teszi, hogy a tesztelési és járatási feladatokat is folyamatosan tudják végezni.

A beruházás várhatóan év végére fejeződik be, de a gyártás és értékesítés addig is zavartalanul folyik.

„A Bábolnai Gazdanapok több évtizedes hagyományokra tekint vissza. Nagyszerű színtere a vevőtalálkozóknak,

ahol a vásárlás elött álló gazdákkal és a már Optigép kukoricabetakarító vagy napraforgóadapterekkel rendelkezőkkel is tudunk találkozni és beszélgetni – mondta Héjja Csaba, kereskedelmi vezető. Idén azokat a slágeradaptereket mutatjuk be kétszáz négyzetméteren, amelyek a legkeresettebbek a piacon.”

Forrás: magyarmezogazdasag.hu