0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tulln idén is várja a virágok szerelmeseit

Az ausztriai Tulln városában megrendezett nemzetközi kertészeti vásár hosszú évek óta kertbarátok és a kertész szakemberek fontos találkozóhelye. Legyen szó kertépítésről, tótechnikáról, kerti kiegészítőkről vagy bútorokról a több száz kiállító és árusító stand számtalan naprakész ötlettel és tippel szolgál minden érdeklődőnek.

Profi és hobbikertészek, virágkötők és minden kertszerető látogató számára szeptember eleje különösen kedvelt időszak, évről évre ekkor rendezik meg Ausztria legnagyobb kertészeti vásárát, amely egyben Európa legnagyobb virágkiállítása is.

Idén, szeptember 1-5 között mintegy 450 résztvevő kiállító mutatja be termékeit.

Ausztria legismertebb kertészei és virágkötői, mintegy 70 gyakorlott szakember körülbelül 200 000 szál virágot dolgoznak fel és változtatják a kiállítás idejére virágtengerré a Messe Tulln vásárterület csarnokjait.  Az eseményen részt vesznek Ausztria neves kertészei, kerttervezői akik az előadások mellett könyvbemutatóval, szakmai tanácsadással várják az érdeklődőket.

A kiállítás népszerű, központi eleme az ORF televíziós csatorna színpadán, naponta kétszer is megrendezésre kerülő virágkötészeti bemutató Florian Dienstl mester-virágkötő vezetésével. Idén ezen a színpadon mutatkozhatnak be a szakma tehetséges fiataljai is.  A kiállításon a különböző oktatási intézmények bemutatkozói standjaival

nagy hangsúlyt kap az osztrák kertészeti képzés, amellyel a rendezők célja világos: szeretnék bemutatni a szakma szépségét, és felkelteni a fiatalok érdeklődését a zöld ágazat iránt.

A kiállítás idei mottója egyébként Floral Fashion-the flower [fashion] show, ennek megfelelően a virágkötő mesterek a duvatbemutatók világához igazítva jelenítik meg különleges virág-installációkat.  Így láthatóak lesznek virágból készült ruhaköltemények,  táskák és cipők is.

Érdemes a kiállítás után a vásár helyszínével szomszédos DIE GARTEN TULLN bemutatókertet is megtekinteni. Az Európában egyedülálló létesítmény

2008-as megnyitása óta már több mint 3 millió látogatót vonzott a világ minden tájáról.

  A bemutatókert egész területén kerülik a vegyszeres növényvédelmet, a műtrágyák és tőzeg használatát. A dunai ártéri tájba ágyazva a 70 különféle bemutatókert varázslatos kikapcsolódást nyújt, ahol nem csak megpihenni, hanem rengeteg ötletet, inspirációt is lehet gyűjteni. 

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu