Back to top

GPS alapú kormányzás és dokumentáció - a CLAAS és a Trimble együttműködése

A CLAAS és a Trimble közösen fejlesztette ki a CLAAS traktorok, kombájnok és önjáró silózók számára a GPS PILOT kormányrendszerek új generációját. Ez már elérhető a CLAAS TRION betakarítógépekhez az új CEMIS 1200 terminállal kombinálva, mostantól viszont más termékcsaládokban is bevezetik, többek között a LEXION, ARION, AXION és JAGUAR modellekre is kiterjesztve a megoldást.

429930_27.jpg

Fotó: CLAAS

Az újgenerációs, GNSS-alapú sorvezető rendszerek fejlesztése során a CLAAS stratégiai partnerségre lépett a világ egyik vezető precíziós szolgáltatójának számító Trimble márkával. A közös fejlesztések kiterjednek a műholdas kormányrendszerekre, valamint a precíziós gazdálkodás és az ISOBUS infrastruktúra területére is, beleértve a munkautasítások kezelését is. Emellett a Trimble biztosítja a SAT 900 GNSS vevőegységek kifejezetten a CLAAS GPS PILOT rendszerhez igazított változatát.

„A kormányrendszerek világszerte elismert, tapasztalt és innovatív gyártójaként a Trimble első választást jelentett számunkra a stratégiai együttműködéshez.”

– emelte ki Dr. Carsten Hoff, a CLAAS E-Systems ügyvezető igazgatója. „A Trimble automata kormányzási rendszerei évek óta sikeresen bizonyítanak a világ számtalan régiójában, miközben nagy pontosságú, megbízható sorvezetést kínálnak, melyet globálisan elérhető korrekciós szolgáltatásokkal, valamint az adatátvitelt és a precíziós tervezést segítő funkciókkal egészítenek ki. Ehhez társulnak a gyártó Müller-Elektronik leányvállalat által támogatott ISOBUS kompetenciái és szakértelme a munkautasítások kezelésre terén, ami kiválóan kiegészíti a CLAAS saját technológiáit és tudásbázisát.”

437747_27.jpg

Fotó: CLAAS

Stephan Vormbrock, a CLAAS E-Systems piacért és adminisztrációért felelős ügyvezetője szintén hozzátette: „A mezőgazdasági gépek globálisan aktív gyártójaként a Trimble márkát választottuk technológiai partnerünknek, tekintettel a 40 országban megtalálható saját képviseleteire, ami ugyanazt a nemzetközi szemléletet és kultúrát hozza magával, ami a CLAAS életében is meghatározó.

Felbecsülhetetlen értékű előny az ügyfeleink számára, hogy a különböző piacokat behatóan ismerő szolgáltatótól érkező technológiát használhatnak.”

A dokumentációk terén elérhető CLAAS TELEMATICS és CLAAS connect termékeket, valamint a 365FarmNet rendszerrel való kapcsolat hátterét továbbra is kizárólag a CLAAS fejleszti. A korábban elérhető interfészek adaptálása szintén meg fog történni, például a DataConnect vagy a Climate FieldView és OMNIA külső platformokhoz használt CLAAS API esetében.

A kormányzási rendszerek új generációjához érkező, a CLAAS és a Trimble által közösen kifejlesztett, 12 colos érintőképernyővel rendelkező CEMIS 1200 ISUBUS terminál a korábban elérhető S10 terminált váltja le. A CLAAS TRION betakarítógépek 2021 nyarán történt leleplezése során bemutatkozó terminál mostantól az ARION és AXION traktorok, valamint a LEXION betakarítógépek és JAGUAR önjáró silózók számára is elérhetővé válik a CLAAS kínálatában.

A Trimble márkával együttműködésben kifejlesztett egyedülálló kormányzási rendszer kizárólag a CLAAS gyártmányú gépekhez lesz elérhető, így nem használható más gyártók önjáró eszközein. Az értékesítés és a kapcsolódó szervizszolgáltatás kizárólag a CLAAS világszintű partnerhálózatán keresztül történik.

Forrás: 
CLAAS sajtóanyag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Agráriskola a végeken

Történelmileg Magyarországot jól „lefedik” a középfokú mezőgazdasági szakképző iskolák, területileg is, vagyis az ország minden településéről viszonylag kevés utazással elérhető valamelyik agrárképzést nyújtó szakoktatási intézmény, technikum vagy szakképző iskola, és legtöbbjük kollégiumi elhelyezést is biztosít.

Növényvédelem drónokkal – szabályos vagy sem?

Nemcsak a mindennapokban, de az agrárszektorban is egyre nagyobb érdeklődés övezi a drónhasználatot. Alkalmazásuk a mezőgazdaságban viszonylag újkeletű dolog, azonban Magyarországon még nem teljesen kidolgozott a jogszabályi keretrendszer, mely ezen eszközök használatát és a velük történő növényvédelmi szolgáltatást teljesen legálissá tenné. Ennek ellenére rohamosan terjed a mezőgazdasági szektorban a használatuk.

Gyémántdiplomások: az európai hírű mezőgazdaságért dolgoztak

Mint jogutód intézmény vezetője, 23 személynek adott át Gyémánt Emléklapot technikumi tanulmányai befejezésének 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepség keretében Mezőtúron Dr. habil Fülöp Tamás, a kecskeméti Neumann János Egyetem (NJE) rektora Brinza Attila, oktatási és képzési igazgató úr társaságában.

Párhuzamos fejlődéstörténet

Az idén már másodszor nyerte el az Agrartechnik német szaklap által meghirdetett Service Award verseny „A legjobb szervizműhely” díját az AXIÁL Kft. bajai telephelyének szervizszerelő csapata. Az itt dolgozók a jövőben még az eddigieknél is magasabb színvonalon végezhetik munkájukat, december 5-én ugyanis felavatták a vállalat új mobilszerviz-műhelyét Baján.

A Digitális Bemutató Gazdaságokon is múlik a jövő agráriumának sikere

Újabb tizenöt agrárinnovációt alkalmazó gazdálkodó nyerte el a Digitális Agrárakadémia konzorciuma által alapított Digitális Bemutató Gazdaság Díjat.

Elhunyt Dr. Jóri J. István

Másfél éve tartó, gyógyíthatatlan betegségben, 79 éves korában elhunyt Dr. Jóri J. István mezőgazdasági gépészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem emeritus professzora.

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.