0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

GPS alapú kormányzás és dokumentáció – a CLAAS és a Trimble együttműködése

A CLAAS és a Trimble közösen fejlesztette ki a CLAAS traktorok, kombájnok és önjáró silózók számára a GPS PILOT kormányrendszerek új generációját. Ez már elérhető a CLAAS TRION betakarítógépekhez az új CEMIS 1200 terminállal kombinálva, mostantól viszont más termékcsaládokban is bevezetik, többek között a LEXION, ARION, AXION és JAGUAR modellekre is kiterjesztve a megoldást.

Az újgenerációs, GNSS-alapú sorvezető rendszerek fejlesztése során a CLAAS stratégiai partnerségre lépett a világ egyik vezető precíziós szolgáltatójának számító Trimble márkával. A közös fejlesztések kiterjednek a műholdas kormányrendszerekre, valamint a precíziós gazdálkodás és az ISOBUS infrastruktúra területére is, beleértve a munkautasítások kezelését is. Emellett a Trimble biztosítja a SAT 900 GNSS vevőegységek kifejezetten a CLAAS GPS PILOT rendszerhez igazított változatát.

„A kormányrendszerek világszerte elismert, tapasztalt és innovatív gyártójaként a Trimble első választást jelentett számunkra a stratégiai együttműködéshez.”

– emelte ki Dr. Carsten Hoff, a CLAAS E-Systems ügyvezető igazgatója. „A Trimble automata kormányzási rendszerei évek óta sikeresen bizonyítanak a világ számtalan régiójában, miközben nagy pontosságú, megbízható sorvezetést kínálnak, melyet globálisan elérhető korrekciós szolgáltatásokkal, valamint az adatátvitelt és a precíziós tervezést segítő funkciókkal egészítenek ki. Ehhez társulnak a gyártó Müller-Elektronik leányvállalat által támogatott ISOBUS kompetenciái és szakértelme a munkautasítások kezelésre terén, ami kiválóan kiegészíti a CLAAS saját technológiáit és tudásbázisát.”

Stephan Vormbrock, a CLAAS E-Systems piacért és adminisztrációért felelős ügyvezetője szintén hozzátette: „A mezőgazdasági gépek globálisan aktív gyártójaként a Trimble márkát választottuk technológiai partnerünknek, tekintettel a 40 országban megtalálható saját képviseleteire, ami ugyanazt a nemzetközi szemléletet és kultúrát hozza magával, ami a CLAAS életében is meghatározó.

Felbecsülhetetlen értékű előny az ügyfeleink számára, hogy a különböző piacokat behatóan ismerő szolgáltatótól érkező technológiát használhatnak.”

A dokumentációk terén elérhető CLAAS TELEMATICS és CLAAS connect termékeket, valamint a 365FarmNet rendszerrel való kapcsolat hátterét továbbra is kizárólag a CLAAS fejleszti. A korábban elérhető interfészek adaptálása szintén meg fog történni, például a DataConnect vagy a Climate FieldView és OMNIA külső platformokhoz használt CLAAS API esetében.

A kormányzási rendszerek új generációjához érkező, a CLAAS és a Trimble által közösen kifejlesztett, 12 colos érintőképernyővel rendelkező CEMIS 1200 ISUBUS terminál a korábban elérhető S10 terminált váltja le. A CLAAS TRION betakarítógépek 2021 nyarán történt leleplezése során bemutatkozó terminál mostantól az ARION és AXION traktorok, valamint a LEXION betakarítógépek és JAGUAR önjáró silózók számára is elérhetővé válik a CLAAS kínálatában.

A Trimble márkával együttműködésben kifejlesztett egyedülálló kormányzási rendszer kizárólag a CLAAS gyártmányú gépekhez lesz elérhető, így nem használható más gyártók önjáró eszközein. Az értékesítés és a kapcsolódó szervizszolgáltatás kizárólag a CLAAS világszintű partnerhálózatán keresztül történik.

Forrás: CLAAS sajtóanyag