Back to top

Lezajlott a II. AXIÁL Jótékonysági Futás - Ötmillió forintot adományoztak a bajai mentősöknek

Örömteli hangulat és sportszeretet lengte be az AXIÁL Kft. által vasárnap, a bajai Petőfi-szigeten szervezett jótékonysági futást, melyen több mint 500 futó hozzájárulásával, valamint az AXIÁL Kft. felajánlásával összesen ötmillió forintot adományoztak az Országos Mentőszolgálat bajai kirendeltségének.

Az AXIÁL Kft. immáron második alkalommal szervezte meg a jótékonysági futást, mellyel nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsen, egyúttal népszerűsítse a mozgást és támogasson egy-egy jó ügyet. A tavalyi, első futást összekötötték a vállalat 30. születésnapjával és azon az eseményen szintén a futók nevezési díjaival, az AXIÁL Kft. és Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi felajánlásával ugyancsak ötmillió forintot adományoztak a helyi Szent Rókus Kórháznak.

dsc_9165.jpg

Fotó: AXIÁL Kft.

Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, a bajai központú, de az ország 18 más pontján is telephellyel rendelkező vállalat tulajdonos-ügyvezetője a támogatás átadásakor elmondta, hogy: „Gyógyszerészként végeztem az egyetemen, ezért kiemelten fontosnak tartom az egészséget. Akárcsak a kórházi dolgozók, úgy a mentősök áldozatvállalása is jelentős volt a COVID alatt, illetve mindennap ugyanannyira fontos, hogy a mentősök gyorsan, időben kiérjenek a helyszínre és megfelelő felszereléssel tudják ellátni a betegeket.”

Az ötmillió forintról szóló hatalmas csekket a rendezvény végén, Rubint Réka Alakreform edzése után adta át a tulajdonos-ügyvezető Kekk Evelinnek, az Országos Mentőszolgálat Baja Mentőállomás vezetőjének.

A kirendeltség vezetője megköszönte a futók és szervezők munkáját, illetve azt, hogy ezúttal róluk szólhatott ez a nap.

Augusztus 28-án vasárnap 520 fő vett rész a II. AXIÁL Jótékonysági Futáson, akik részvételükkel és a minimum 2000 Ft/fő nevezési díjjal – a 14. év alatti gyermekek számára ingyenes volt a rendezvény – összesen 1.140.000 forintot gyűjtöttek. Az AXIÁL Kft. előre beharangozott ígéretéhez híven a gyűjtött összeget nemcsak megduplázta, hanem felkerekítette ötmillió forintra.

dsc_9086.jpg

Fotó: AXIÁL Kft.

Az átadó végén Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi e szavakkal búcsúzott a jelenlévőktől: „Köszönjük mindenkinek, aki itt volt és reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk a III. AXIÁL Jótékonysági Futáson.”

Forrás: 
AXIÁL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Illegális húskereskedelemi hálózatra derült fény

Európai szintű illegális lóhúskereskedelmet számoltak fel Spanyolországban. A kétes eredetű és minőségű húsok több európai ország piacára kerültek.

„Agrotechnológiával megtesszük a legjobbat, ami tőlünk telik”

Fiókba került, elhalasztott fejlesztési tervek, pályázatok is jellemzik a Talentis Agro Zrt. idei működését, ám a csoporton belüli szinergiáknak köszönhetően jó eredményt könyvelhetnek majd el. A válságban az energiahatékonyságra, illetve az öntözés fejlesztésére koncentrálnak. Minderről Makai Szabolcs vezérigazgató beszélt, aki az ágazat általános helyzetét tekintve azért optimista.

Kevesebb holland szamóca

Érik a holland üvegházi szamóca, az első szállítmányok pedig máris elindultak a boltokba. A várakozások azonban mérsékeltek, mert amíg az elmúlt években számottevően bővült az üvegházi szamóca területe, addig idén egyre kevesebb kertész termeli a népszerű gyümölcsöt. 

Az 5 legfontosabb tápanyag a nők számára

A nők számos életszakaszon mennek keresztül, miközben a testük folyamatos változásokon esik át. E változások során testüknek egyedi táplálkozási igényei vannak, amelyek központi szerepet játszanak az egészség optimalizálásában. Hasznos lehet, ha tisztában vagyunk néhány kulcsfontosságú tápanyaggal, amelyekre szükség van ahhoz, hogy táplálni tudjuk a szervezetünket az egyes életszakaszokban.

Nincs párja az olasz datolyaszilvának

Népszerű a datolyaszilva Olaszországban, a kereslet állandó, az árak jól alakulnak Mirko Zanelli, az Apofruit értékesítési menedzsere szerint.

Csak erős idegzetűeknek: illegális élelmiszer-előállítón ütöttek rajta

Pest megyei illegális élelmiszer-előállítón ütöttek rajta 2022 novemberében a rendőrséggel együttműködve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A helyszínen bejelentés nélkül, jogsértően számos állatfajt tartottak, az állategészségügyi és járványvédelmi követelményeket sem teljesítve.

Félmilliárd forintnyi áfacsalás zöldséggel és gyümölccsel

Félmilliárd forintnyi áfát csalt el egy zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, tizenkilenc gyanúsítottal szemben költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a hatóság szerdán a Facebook-oldalán.

Agráriskola a végeken

Történelmileg Magyarországot jól „lefedik” a középfokú mezőgazdasági szakképző iskolák, területileg is, vagyis az ország minden településéről viszonylag kevés utazással elérhető valamelyik agrárképzést nyújtó szakoktatási intézmény, technikum vagy szakképző iskola, és legtöbbjük kollégiumi elhelyezést is biztosít.

Azerbajdzsán a harmadik legnagyobb mogyoró exportőr a világon

2022-ben összesen 67 ezer tonna mogyorót takarítottak be Azerbajdzsánban. Ezzel az ország a globális piacokon a harmadik legnagyobb mogyoróexportőr – mondta Szurhaj Novruzov a mezőgazdasági minisztérium tisztviselője.

Egy meglepő összetevő, hogy a sült zöldségek tökéletesek legyenek

A kiegyensúlyozott étrend fenntartása érdekében az étkezéseknek sovány fehérjéket, teljes kiőrlésű szénhidrátokat és zöldségeket kell tartalmazniuk. Nem újdonság, hogy a zöldségek az egészséges táplálkozás létfontosságú részét képezik.