0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 3.

Lezajlott a II. AXIÁL Jótékonysági Futás – Ötmillió forintot adományoztak a bajai mentősöknek

Örömteli hangulat és sportszeretet lengte be az AXIÁL Kft. által vasárnap, a bajai Petőfi-szigeten szervezett jótékonysági futást, melyen több mint 500 futó hozzájárulásával, valamint az AXIÁL Kft. felajánlásával összesen ötmillió forintot adományoztak az Országos Mentőszolgálat bajai kirendeltségének.

Az AXIÁL Kft. immáron második alkalommal szervezte meg a jótékonysági futást, mellyel nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsen, egyúttal népszerűsítse a mozgást és támogasson egy-egy jó ügyet. A tavalyi, első futást összekötötték a vállalat 30. születésnapjával és azon az eseményen szintén a futók nevezési díjaival, az AXIÁL Kft. és Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi felajánlásával ugyancsak ötmillió forintot adományoztak a helyi Szent Rókus Kórháznak.

Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, a bajai központú, de az ország 18 más pontján is telephellyel rendelkező vállalat tulajdonos-ügyvezetője a támogatás átadásakor elmondta, hogy: „Gyógyszerészként végeztem az egyetemen, ezért kiemelten fontosnak tartom az egészséget. Akárcsak a kórházi dolgozók, úgy a mentősök áldozatvállalása is jelentős volt a COVID alatt, illetve mindennap ugyanannyira fontos, hogy a mentősök gyorsan, időben kiérjenek a helyszínre és megfelelő felszereléssel tudják ellátni a betegeket.”

Az ötmillió forintról szóló hatalmas csekket a rendezvény végén, Rubint Réka Alakreform edzése után adta át a tulajdonos-ügyvezető Kekk Evelinnek, az Országos Mentőszolgálat Baja Mentőállomás vezetőjének.

A kirendeltség vezetője megköszönte a futók és szervezők munkáját, illetve azt, hogy ezúttal róluk szólhatott ez a nap.

Augusztus 28-án vasárnap 520 fő vett rész a II. AXIÁL Jótékonysági Futáson, akik részvételükkel és a minimum 2000 Ft/fő nevezési díjjal – a 14. év alatti gyermekek számára ingyenes volt a rendezvény – összesen 1.140.000 forintot gyűjtöttek. Az AXIÁL Kft. előre beharangozott ígéretéhez híven a gyűjtött összeget nemcsak megduplázta, hanem felkerekítette ötmillió forintra.

Az átadó végén Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi e szavakkal búcsúzott a jelenlévőktől: „Köszönjük mindenkinek, aki itt volt és reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk a III. AXIÁL Jótékonysági Futáson.”

Forrás: AXIÁL Kft.