A friss, üde, lendületes, mégis komplex fehérbor ízig-vérig zalai: alapját a Kárpát-medencében honos, vagy otthonra talált fajták, és a magyar – különösen a Keszthelyhez köthető – szőlőnemesítés gyöngyszemei adják. A Hegyke már palackozva, kóstolásra készen várja a borszeretőket.
Zala titokzatos vidék, végtelen erdők és szőlővel borított lankák, földből előtörő hőforrások régiója, a zabolázatlan Mura és az érintetlen Kis-Balaton ölelésében. A Zalai Emberben is van valami megmagyarázhatatlan. Könnyedség és titokzatosság − a zalai borászban pedig megingathatatlan hit és szeretet is a hegynek nevezett szőlődombok iránt. A Hegyke ezt a történetet meséli el kortyról kortyra, őszintén, élvezettel.
A zalai zászlósbor lelkes zalai borászok közös munkájából született azzal a céllal, hogy nevet, arcot adjon a kevéssé ismert borvidéknek. Bár a régió adottságai kiválóak a nagy minőségű borok készítéséhez, a területi tagoltság, a klasszikus értelemben vett pincesorok hiánya, valamint a jellemzően kicsi, családi pincészetek által végzett termelés sokáig nehezítette a tételek népszerűsítését.
A Hegyke ötvözi a helyi szőlőfajták legmegkapóbb tulajdonságait: egy friss, könnyen szerethető, mégis komplex cuvée fehérbor, kifejezett illattal, élénk zamatokkal. Összetételét tekintve szigorú szabályoknak kell megfelelnie, melyek azonban kellő mozgásteret biztosítanak, hogy minél több zalai borász elkészíthesse saját Hegykéjét. A házasítás minimum 10, maximum 40 %-ban tartalmaz Cserszegi fűszerest, Nektárt, Pátriát, Rozáliát vagy Koronát, ám a bor gerincét (50-70% között) tipikus kárpát-medencei fajta alkotja, mint az Olaszrizling, a Furmint, a Hárslevelű vagy a Királyleányka. Ezeken kívül a borász használhat még egyéb, a Zala OEM termékleírásban szereplő fehér fajtát, a fenti arányok betartásával.