Back to top

II. REL Expo 2022. November 10-én, Kaposváron!

2021 nyarán először rendezte meg a Kislépték Egyesület Gödöllőn az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc (REL) Expot. („SMARTCHAIN igények által vezérelt innovatív megoldások a rövid élelmiszer ellátási láncokban” címmel).

Számos innovatív cég, helyi termelői csoport és őket támogató szervezet állított ki és tanácskozott a helyi termelés, a helyi termékek piacra jutási lehetőségeiről, melyről bővebben itt olvashat.

bolt élelmiszer

Illusztráció
Illusztráció

2022 újabb kihívásokat hozott az ellátási láncok területén. Az értékláncok instabilitása révén a termelők keresik az alternatív értékesítési lehetőségeket. Emellett láthatóvá vált egy új társadalmi igény is, melynek eredményeként Európában a legnagyobbat fejlődő rövid lánccá a bevásárló közösségek, illetve a házhozszállítási módok váltak.

A folyamatos kihívások és változások arra ösztönözték a szervezőket, hogy 2022-ben megrendezzék a II. REL Expot és Konferenciát Kaposváron, teret engedve a találkozásra, a véleménycserére a helyi élelmiszer-rendszer szereplőinek részére.

A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, betekintést kaphatnak a nemzetközi és a hazai helyzetbe, a várható támogatási lehetőségekbe és a szabályozás aktualitásait is megismerhetik. Továbbá a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők, önkormányzatok, LEADER szervezetek, tanácsadók, kertészkedők) számára egy üzleti találkozóra, szakmai konzultációkra nyújtunk lehetőséget szakkiállítás és szakmai fórum formájában.

Az esemény helyszínén helyi termékek és innovatív eszközök értékesítésére is helyet biztosítanak.

  • Időpont: 2022. november 10. (csütörtök), 9:00-17:00
  • Helyszín: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

A rendezvényről további részletek a Kislépték honlapján lesznek elérhetőek hamarosan.

Friss információkért látogasson el újra a honlapra pár hét múlva, illetve kövesse a Facebook eseményt, ahol minden aktuális információt megosztanak! A kiállítói és látogatói regisztrációhoz hamarosan megnyitják a felületet, mely a honlapon és közösségi médiafelületeken is elérhető lesz.

Regisztrációjával hozzájárul a regisztráció során megadott adatok kezeléséhez, amelyről részletesebben itt olvashat.

Részvételével elfogadja, hogy a rendezvény sajtónyilvános, a résztvevőkről kép- és hangfelvétel készül, és az megjelenik különböző médiafelületeken.

Forrás: 
kisleptek.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Idén is várja az érdeklődőket a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása, amelyet a plébánián lehet megtekinteni - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

Félmilliárd forintnyi áfacsalás zöldséggel és gyümölccsel

Félmilliárd forintnyi áfát csalt el egy zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, tizenkilenc gyanúsítottal szemben költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a hatóság szerdán a Facebook-oldalán.

Áremelkedések miatt nőtt a mezőgazdasági kibocsátási érték

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke megközelítette a 4 ezer milliárd forintot az idei évben, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A növekedéshez az árak 42 százalékos emelkedése járult hozzá, míg a teljes termelési volumen 19 százalékkal, ezen belül a növénytermesztésé 28, az állattenyésztésé 6,1 százalékkal csökkent, a szolgáltatásoké 1,0 százalékkal nőtt - közölte szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Azerbajdzsán a harmadik legnagyobb mogyoró exportőr a világon

2022-ben összesen 67 ezer tonna mogyorót takarítottak be Azerbajdzsánban. Ezzel az ország a globális piacokon a harmadik legnagyobb mogyoróexportőr – mondta Szurhaj Novruzov a mezőgazdasági minisztérium tisztviselője.

Egy meglepő összetevő, hogy a sült zöldségek tökéletesek legyenek

A kiegyensúlyozott étrend fenntartása érdekében az étkezéseknek sovány fehérjéket, teljes kiőrlésű szénhidrátokat és zöldségeket kell tartalmazniuk. Nem újdonság, hogy a zöldségek az egészséges táplálkozás létfontosságú részét képezik.

A támogatások nem húzzák ki a gödörből a zöldségtermesztőket

Egyre nagyobb a boltok polcain a rivalizálás a hazai és a külföldi fagyasztott, illetve konzerv zöldség-gyümölcstermékek között. Hogyan tudják ezek a hazai termék felvenni a versenyt a külföldivel, és miként reagálnak minderre a fogyasztók? Erről a kérdéskörről, továbbá a magyar zöldségtermesztés aktuális helyzetéről és jövőjéről beszélt Sebesta Péter, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség elnöke az MMG Direkt legutóbbi adásában.

Reziliencia az agráriumban - Ki marad a végén?

A generációváltás új szabályozása és az agrárium válságállósága volt a két kiemelt témája a negyedik alkalommal megrendezett Agribusiness Konferenciának december 6-án. Az ország legnagyobb agráriummal és agrárgazdasággal foglalkozó egyetemközi diákszervezete a szaktárca, valamint a banki és a termelő szektor jelentős képviselőit hívta meg a tanácskozásra.

Biztonságos törődés: Mire figyeljünk élelmiszer-adományozáskor?

Advent időszakában sokan adományozással segítik szebbé tenni nehezebb sorsú embertársaik számára az ünnepeket. Az élelmiszer-adományozás az egyik legkézenfekvőbb és legjobb megoldás, azonban ennek is megvannak a szabályai.

A hétvégén rendezik meg a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált

December 9-10-én rendezik meg a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a hagyományoknak megfelelően idén is kiosztják az Év kiváló magyar méze verseny elismeréseit - közölték a szervezők az MTI-vel.

A magas koleszterintartalmú élelmiszerek hatásai a koleszterinszintre...

A koleszterin fontos a sejtmembránok szerkezetének fenntartásában, és segíti a szervezetet a D-vitamin és a létfontosságú hormonok előállításában. A szervezet ugyan termel koleszterint, de ha sok koleszterint fogyasztunk, akkor kevesebbet állít elő. Valamint, ha nem fogyasztunk magas koleszterintartalmú ételeket, a testünk akkor is elegendő mennyiséget termel.