Back to top

Interpoma kongresszus és Interpoma díj – Bolzano, november 17-19.

A világ egyetlen, almaágazatra szakosodott kiállításán, az Interpoma 2022-n, Bolzanóban (Dél-Tirol, Olaszország) az érdeklődés középpontjában – mint mindig – a nemzetközi tanácskozás és az innovációk versenye áll. A 2022-es Interpoma kongresszus témája az USA almaipara és a szedőrobotok, az Interpoma díjat pedig az almatermesztésben használható csúcstechnológiás vízmegőrző megoldások legjobbjának ítélik oda.

A 12. nemzetközi kiállítás ismét személyes találkozásra ad lehetőséget. Visszatért tehát a megszokott kétévenkénti, a világon egyedüli almakiállítás a Fiera Bolzano területére, november 17. és 19. közt.

A rendezvény két abszolút időszerű témája a digitalizáció és az erőforrások fenntartható felhasználása az almaágazatban.

Fotó: Interpoma
Az Interpoma kongresszusra november 17-én és 18-án kerül sor, és az iparág innovációival és a legkorszerűbb automata szedőberendezésekkel foglalkozik majd, a világ minden részéről érkező szakértők előadásain és beszélgetésein keresztül. A kongresszusra online válthatók jegyek.

A kiállítás díja, az Interpoma Award ezúttal a vízmegőrzést segítő csúcstechnológiás megoldásokat jutalmazza. A díjra lehet pályázni termékekkel, szolgáltatásokkal, gépekkel, teljes rendszerekkel vagy csak egyes eszközökkel, összetevőkkel is. Két díjat osztanak ki, az egyiket egyéneknek vagy vállalkozásoknak, a másikat start-upoknak. A díjra 2022. szeptember 30-ig lehet pályázni az interpoma@fieramesse.com e-mail címen.

Interpoma Congress 2022

Interpoma Award 2022

(x)

Forrás: 
Interpoma

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar páros a római lovastusa-világbajnokságon

A 2022-es lovastusa-világbajnokságot Rómában, azon belül is a Pratoni del Vivaro fennsíkon rendezték, a Castelli Romani Nemzeti Park nyújtotta gyönyörű háttérrel. Ez a világbajnokság különleges volt, hiszen több mint húsz év után drukkolhattunk először magyar lovasnak. A mezőnyben a világ legjobbjai mérték össze tudásukat, de a kilencven lovasból még így is húszan nem tudták befejezni a versenyt.

Az energiaárak a Füvészkert növényeit is veszélybe sodorják

Óriási költségtételt jelent a növényházak, sok esetben a melegházak fűtése. Mivel a pálmaházi talajba ültetett növényeket nem lehet mozgatni, más megoldást kell találni a megmentésükre.

Szorosabbra fűzik a magyar-üzbég agrárkapcsolatokat

A kertészetek és üvegházak fejlesztéséről, a szőlészet és borászat vonatkozásában, valamint a 2023-2024-es időszakra vonatkozó munkatervről írt alá három megállapodást Nagy István agrárminiszter Aziz Voitov üzbég mezőgazdasági tárcavezetővel kedden, Budapesten.

Magyar győzelem a lipicai kettesfogathajtó versenyen

Hétvégén Hölle Martin nyerte a kettesfogathajtók idei legrangosabb versenyét, sikerét pedig jó előjelnek tekinti a jövő évi világbajnokságra.

A paprika is lehet mag nélküli

Különlegesen finom és egyedi formájú paradicsomot, mag nélküli snackpaprikát és kivételesen magas hozamú minidinnyét nemesít az izraeli székhelyű Breedx vállalat. 

Költségoptimalizálás a Fruit Logistica jelszava

2023. február 8–10. között rendezik a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem tematikájú üzleti találkozóját Berlinben. A kiállítók hivatalos jelentkezési határideje már lejárt, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

"Pizza-kert": hozzávalók egy helyről

Rendezni, csoportosítani nemcsak a házban lehet, hanem a kert, vagy annak egyes részei is kaphatnak valamilyen tematikus funkciót a díszítő cél mellett.

Forró napok, izgalmas versenyek

Budapesten, a Nemzeti Lovardában zárult a díjugratók 2022-es évi Grand Prix-sorozata. Kecskemét és Bábolna után magas nevezőszámmal bonyolította le a szervező a harmadik fordulót is, a nagy júliusi meleg ellenére. A négynapos versenyhétvégén izgalmakból sem volt hiány, de tiszta és fair versenyzést láthatott a közönség.

Századik születésnapját ünnepli a szegedi füvészkert

Százéves a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje, a centenáriumot egész napos rendezvénnyel, fotókiállítással, gyermekprogramokkal és a Kaláka együttes koncertjével köszöntik szombaton - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Harmincezer látogató a KÁN Egyetemi Napokon

A mezőgazdaság nehézipara, az állattenyésztés állt a szeptember 30-tól október 2-ig tartó KÁN Egyetemi Napok középpontjában, amelyen mintegy 30 ezer látogató vett részt. A Szent Mihály napi hagyományokat tisztelve szerte az országból a kaposvári Pannon Lovasakadémiára „hajtották be” a jószágokat.