Back to top

Interpoma kongresszus és Interpoma díj – Bolzano, november 17-19.

A világ egyetlen, almaágazatra szakosodott kiállításán, az Interpoma 2022-n, Bolzanóban (Dél-Tirol, Olaszország) az érdeklődés középpontjában – mint mindig – a nemzetközi tanácskozás és az innovációk versenye áll. A 2022-es Interpoma kongresszus témája az USA almaipara és a szedőrobotok, az Interpoma díjat pedig az almatermesztésben használható csúcstechnológiás vízmegőrző megoldások legjobbjának ítélik oda.

A 12. nemzetközi kiállítás ismét személyes találkozásra ad lehetőséget. Visszatért tehát a megszokott kétévenkénti, a világon egyedüli almakiállítás a Fiera Bolzano területére, november 17. és 19. közt.

A rendezvény két abszolút időszerű témája a digitalizáció és az erőforrások fenntartható felhasználása az almaágazatban.

Fotó: Interpoma
Az Interpoma kongresszusra november 17-én és 18-án kerül sor, és az iparág innovációival és a legkorszerűbb automata szedőberendezésekkel foglalkozik majd, a világ minden részéről érkező szakértők előadásain és beszélgetésein keresztül. A kongresszusra online válthatók jegyek.

A kiállítás díja, az Interpoma Award ezúttal a vízmegőrzést segítő csúcstechnológiás megoldásokat jutalmazza. A díjra lehet pályázni termékekkel, szolgáltatásokkal, gépekkel, teljes rendszerekkel vagy csak egyes eszközökkel, összetevőkkel is. Két díjat osztanak ki, az egyiket egyéneknek vagy vállalkozásoknak, a másikat start-upoknak. A díjra 2022. szeptember 30-ig lehet pályázni az interpoma@fieramesse.com e-mail címen.

Interpoma Congress 2022

Interpoma Award 2022

(x)

Forrás: 
Interpoma

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kutatási eredmények Dél-Tirolból

A dél-tiroli gyümölcstermesztés, mezőgazdaság és élelmiszeripar előmozdításán dolgozik az 1962 óta működő Laimburg Kutatóközpont. Az intézményben 200 alkalmazott évente 350 témával foglalkozik, amelyek meghatározásában szorosan együttműködnek a termelők képviselőivel. Legújabb kutatási jelentésükből ismertetünk néhány eredményt.

Kevesebb burgonya, alma

A berlini Nemzetközi Zöld Hét alkalmából a Türingiai Statisztikai Hivatal összesítette a tartomány tavalyi mezőgazdasági teljesítményét.

35 pályázat érkezett a Magyar Innovációs Nagydíjra

Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2022. évben. Lezárult a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje.

Kétéves kihagyás után újra megrendezik a Miskolci Kocsonyafesztivált

A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén újra megrendezik március 3. és 5. között a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatta az MTI-t Miskolc önkormányzata hétfőn.

Ismét összemérhetik tudásukat a természet iránt érdeklődő tanulók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

Még mielőtt feledésbe merülne

Egy sor olyan zöldséget ismerünk mi is, amelyek nélkül egy generációval korábban még elképzelhetetlen volt a téli étrend, most pedig az adja a folyamatos témát az ágazatnak, hogy miként lehetne a forgalom visszaesését megállítani. Nyugat-Európa tradicionális téli zöldsége, a halványított cikória is ezzel küzd, a Belgiumban másodszor megrendezett cikóriahét fogyasztásélénkítő hatása azonban úgy tűnik, meggyőző.

Januártól a Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló. A felületen január 1-jétől a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről.

A türelem orchideát terem

Csak nagyon kevesen vállalkoznak orchidea termesztésére üzemi körülmények között, mégis a tordasi Botta Kertészet egy különleges szépségnek, a cymbídium orchidea (csónakorchidea) termesztésére szakosodott. A családi kertészet az orchideát vágottvirágként és cserepes dísznövényként is értékesíti, évről évre igyekeznek gazdag szín- és fajtaválasztékkal kielégíteni a piaci igényeket.

Az újrahasznosított műanyag művészete

Szobrot állítottak az újrahasznosított műanyagnak. A szobor mi másból is készülhetett volna, mint újrahasznosított műanyagból. A különleges művészeti alkotással a Desch cég a műanyag újszerű értelmezésére szeretné felhívni a figyelmet.

Tudatos Vásárlók Családi nap – bemutatkoznak a közösségi gazdaságok

Hazánkban is egyre népszerűbbek a közösségi gazdaságok, személyes együttműködés termelő és fogyasztó között, amelyben a gazdálkodással járó kockázatokat, a gazdálkodás gyümölcseit egy hosszú távú megállapodásban szabályozott módon közösen osztják meg. A gazda vállalja, hogy egész évben a közösség tagjainak termel, míg a vásárlók vállalják, hogy átalánydíjért cserébe átveszik a terményeket.