Back to top

Folyamatos innováció és kifogástalan minőség - a Bábolnai Gazdanapokon

Sokszorosan tesztelt és bevált, kimagasló minőségű talajmegmunkáló gépeivel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező cége, a KÜHNE szeptember 8-10-én. Eddig még egyetlen alkalommal sem maradtak le a kiállításról.

A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik meglévő gépeiket
A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik meglévő gépeiket
Fotó: KÜHNE
Idén a KRT-6 dupla U profilos elmunkálóval szerelt rövidtárcsát, a KNT-770/3 SZH 6,2 + KNV-6,2, dupla V profilos elmunkálóval szerelt nehéztárcsát, a KTL-7/3M, a KTL-7K/2,5 dupla tüskés elmunkálóval szerelt talajlazítót, valamint a Kompaktor Profi 6000, U profilos elmunkálóval szerelt 6m-es kompaktor-magágykészítőt mutatják be az érdeklődőknek.

Termékeik tekintetében két irányt követnek. A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik a meglévő gépeiket.

A visszajelzések alapján egyszerűsítenek és fejlesztenek a könnyebb üzemeltetést, a kisebb üzemanyag-felhasználást, valamint a tervszerű és használat közben felmerülő karbantartások minimalizálását szem előtt tartva.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása. Ennek érdekében olyan talajlezáró és visszatömörítő profilú egységeket alakítottak ki, amelyekkel művelés közben megőrizhető a talajnedvesség. Így fejlesztették ki a „zászlóshajóként” ismert, „V” elrendezésű, KNT nehéztárcsa után kapcsolt talajaprító és visszatömörítő, függesztett dupla U profilos, dupla V profilos és a vontatott D-D vagy öntvénylezáró elemes nehéz hengert.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása
Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása
Fotó: KÜHNE
Hasonlóan innovatív, korszerű termékük a nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa függesztett kivitelű, szintén V profilos, U profilos vagy D-D hengeres talajaprító és visszatömörítő egységgel. Teljes egészében hidraulikus működtetésű, minimális karbantartást igényel, a tárcsalapok csapágyazása pedig olajban futó, tökéletesen gondozásmentes kivitelű. A tárcsalapok átmérője 610 milliméterre nőtt. A berendezéshez saját gyártású, kétféle csipke-kialakítású, mikroötvözött tárcsalapot lehet választani, a 3-5 cm mélységű sekély műveléshez a sűrű, kis csipkés, a mélyebb, akár 14 cm mélységű műveléshez a ritkább, nagy csipkézettségűt ajánlják.

A nagy tárcsalap-átmérőnek köszönhetően kiváló száraprító és talajba keverő hatást lehet elérni velük, akár repce- vagy kukoricatarlókon is.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak, illetve olyan referencia-gazdaságokat ajánlanak számukra, ahol már működnek a gépeik, ahonnan közvetlenül szerezhetnek üzemeltetői tapasztalatokat.

A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyárat Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő zrt. üzleti stratégiája a folyamatos innovációra, a kifogástalan minőségre és a vevőorientált értékesítésre épül.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak
Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak
Fotó: KÜHNE

Gyártmány-választékukban közép- és mélylazítók, ágy- és váltvaforgató ekék, nehéz kultivátor, nehéztárcsák, rövidtárcsák, kompaktorok szerepelnek.

A KÜHNE mosonmagyaróvári üzemében több mint két évtizede Credo típusnevű autóbuszok vázát és a Kravtex által forgalmazott járművek beépülő fém alkatrészeit is gyártják. Az ennek során használt munkagépek és alkatrészek is csaknem száz százalékban „házon belül" készülnek. A mezőgazdasági munkagépeket és pótalkatrészeket bel- és külföldön értékesítik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb görögdinnye lesz Spanyolországban

Míg 2021 januárjában a Filomena vihar és a nyomában érkező fagyok és havazás bénította meg Spanyolországot, addig ezen a télen a szokatlanul enyhe időjárás következményeitől tartanak. Már decemberben is sorra dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, a dél-spanyol régióban 2022-ben volt minden idők legmelegebb decembere.

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Ültessünk méhlegelőt! Ültessünk méhlegelőt?

Ez az írás az emlékezés szándékával, és nem a siránkozásért íródott.

Képalkotó eljárással felfedhető a rejtett kártétel is

A gyümölcsök mellett a paradicsomot is előszeretettel szívogatja a Kelet-Ázsiából hazánkba bekerült ázsiai márványospoloska. A korai károsítás hatására megjelenő foltok meghiúsíthatják a bogyók értékesítését. A szedés környéki szívogatás tünete általában rejtve marad, ám nagyban ronthatja a termés eltarthatóságát. Kísérleteink szerint azonban a rejtett károsítás is kimutatható komputertomográfiás vizsgálattal.

Magyarország gyomtérképe, avagy miként változott a fajok jelentősége

„Több, mint hatvan szakember vett részt a Hatodik Országos Gyomfelvételezés munkájában, ahol az őszi búza és a kukorica legfontosabb gyomnövényeit vették számba”- magyarázta Novák Róbert, a Nébih gyombiológiai szakértője a XXXII. Keszthelyi Növényvédelmi Fórum Plenáris ülésén. A szakember elmondta, a XX. században három radikális változás is bekövetkezett a mezőgazdasági tulajdonviszonyokban.

Új rendszer modern gazdáknak

Új elemmel bővült az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata. Az Aconnect egy olyan átfogó gépüzemeltetést támogató, flottakövető rendszer, amely kiegészül a fejlett erő- és munkagépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának átfogó ellenőrzésével és GPS alapú nyomon követésével.

Vége a csapadékos, nagyon enyhe időszaknak

A karácsonytól a hét elejéig tartott csapadékos, de az évszakhoz képest rendkívül enyhe időszak során az országban sokfelé két-háromszor több csapadék hullott az ilyenkor szokásosnál. A talajok felső egy méteres rétege telítetté vált, az Alföldön nagy területen áll a víz a földeken, ugyanakkor lassan emelkedni kezdett a talajvíz szintje is.

Aki ezt kihagyja, az lemond az agrártámogatások 15%-áról

Mikrobiológiai termékek az AÖP támogatásban címmel kerekasztal beszélgetést szervezett a Magyar Talajvédelmi Baktérium – gyártók és – forgalmazók Szakmai Szövetsége. Az AGROmashEXPO-n megrendezett fórumon szó volt az Agrár Ökológiai Program (AÖP) céljairól és a felhasználható mikrobiológiai termékek sokféleségéről.

További fejlesztések a sikeres évet záró AXIÁL-nál

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére 2022-ben az AXIÁL Kft. rendelésállománya növekedett, a cég új telephelyet nyitott Felsőzsolcán és kibővítette bajai szervizét. A jelentős hazai gépkereskedő az AgrárgépShow kiállításon mutatta be terveit és eredményeit, miközben közel 100 gépet ki is állított és leleplezte az utánpótlásnevelési projektjük legújabb kampányarcait, a Galaxiál Hőseit.

Közlekedési balesetek: sokszor a vétlen (is) rosszul jár

Az AGROmash expón igen tanulságos, sokszor megrázó képekkel illusztrált előadást hallgathattak az érdeklődők, a közlekedési balesetek leggyakoribb okairól… A tanulság: figyelmesen, óvatosan, a mindennapi problémákat nem más közlekedőkön levezetve. És akinek telik autóra, az áldozzon egy KRESZ könyvre is...