Back to top

Folyamatos innováció és kifogástalan minőség - a Bábolnai Gazdanapokon

Sokszorosan tesztelt és bevált, kimagasló minőségű talajmegmunkáló gépeivel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező cége, a KÜHNE szeptember 8-10-én. Eddig még egyetlen alkalommal sem maradtak le a kiállításról.

A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik meglévő gépeiket
A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik meglévő gépeiket
Fotó: KÜHNE
Idén a KRT-6 dupla U profilos elmunkálóval szerelt rövidtárcsát, a KNT-770/3 SZH 6,2 + KNV-6,2, dupla V profilos elmunkálóval szerelt nehéztárcsát, a KTL-7/3M, a KTL-7K/2,5 dupla tüskés elmunkálóval szerelt talajlazítót, valamint a Kompaktor Profi 6000, U profilos elmunkálóval szerelt 6m-es kompaktor-magágykészítőt mutatják be az érdeklődőknek.

Termékeik tekintetében két irányt követnek. A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik a meglévő gépeiket.

A visszajelzések alapján egyszerűsítenek és fejlesztenek a könnyebb üzemeltetést, a kisebb üzemanyag-felhasználást, valamint a tervszerű és használat közben felmerülő karbantartások minimalizálását szem előtt tartva.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása. Ennek érdekében olyan talajlezáró és visszatömörítő profilú egységeket alakítottak ki, amelyekkel művelés közben megőrizhető a talajnedvesség. Így fejlesztették ki a „zászlóshajóként” ismert, „V” elrendezésű, KNT nehéztárcsa után kapcsolt talajaprító és visszatömörítő, függesztett dupla U profilos, dupla V profilos és a vontatott D-D vagy öntvénylezáró elemes nehéz hengert.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása
Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása
Fotó: KÜHNE
Hasonlóan innovatív, korszerű termékük a nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa függesztett kivitelű, szintén V profilos, U profilos vagy D-D hengeres talajaprító és visszatömörítő egységgel. Teljes egészében hidraulikus működtetésű, minimális karbantartást igényel, a tárcsalapok csapágyazása pedig olajban futó, tökéletesen gondozásmentes kivitelű. A tárcsalapok átmérője 610 milliméterre nőtt. A berendezéshez saját gyártású, kétféle csipke-kialakítású, mikroötvözött tárcsalapot lehet választani, a 3-5 cm mélységű sekély műveléshez a sűrű, kis csipkés, a mélyebb, akár 14 cm mélységű műveléshez a ritkább, nagy csipkézettségűt ajánlják.

A nagy tárcsalap-átmérőnek köszönhetően kiváló száraprító és talajba keverő hatást lehet elérni velük, akár repce- vagy kukoricatarlókon is.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak, illetve olyan referencia-gazdaságokat ajánlanak számukra, ahol már működnek a gépeik, ahonnan közvetlenül szerezhetnek üzemeltetői tapasztalatokat.

A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyárat Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő zrt. üzleti stratégiája a folyamatos innovációra, a kifogástalan minőségre és a vevőorientált értékesítésre épül.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak
Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak
Fotó: KÜHNE

Gyártmány-választékukban közép- és mélylazítók, ágy- és váltvaforgató ekék, nehéz kultivátor, nehéztárcsák, rövidtárcsák, kompaktorok szerepelnek.

A KÜHNE mosonmagyaróvári üzemében több mint két évtizede Credo típusnevű autóbuszok vázát és a Kravtex által forgalmazott járművek beépülő fém alkatrészeit is gyártják. Az ennek során használt munkagépek és alkatrészek is csaknem száz százalékban „házon belül" készülnek. A mezőgazdasági munkagépeket és pótalkatrészeket bel- és külföldön értékesítik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Volt, ahol a szokásosnál háromszor több eső esett

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Az energiaárak a Füvészkert növényeit is veszélybe sodorják

Óriási költségtételt jelent a növényházak, sok esetben a melegházak fűtése. Mivel a pálmaházi talajba ültetett növényeket nem lehet mozgatni, más megoldást kell találni a megmentésükre.

Új digitális platform a precíziós mezőgazdaság szolgálatában

Újdonsággal jelentkezik a Trimble, a precíziós gazdálkodási megoldások népszerű gyártója. A hazánkban most induló a Trimble Virtuális Gazdaság egy digitális platform, ami interaktív online élményt nyújt a gazdáknak, hogy elmerüljenek a precíziós mezőgazdaság világában.

A túlélésünk érdekében szükséges a zöldítés

Ha nem tesszük meg a zöld fordulatot, akkor az emberiségnek nincs jövője - hívta fel a figyelmet az ENSZ Közgyűlésének elnöke kedden az energiaügyekről, klímaügyekről és zöld átmenetről szóló kerekasztal-fórumon a szervezet New York-i székházában magyar szervezésben.

Műtrágyából ne keverjen AdBlue-t!

Lesz-e elég AdBlue a piacon? Hogyan kell tárolni és meddig áll el ez a fontos adalékanyag? Ha ugyanúgy karbamidból áll, mint a műtrágya, akkor miért nem lehet házilag előállítani? Érdekes AdBlue-kisokost tett közzé a minap az agrarheute.com portál három nagy mezőgépgyártó cég segítségével.

Vége az ezer töltők korának

Egységesítik a mobiltöltőket, erről határozott az Európai Parlament kedden. Vége az ezer töltők korának, A C típusú USB-port lesz az új szabvány, amely töltéshez és adatátvitelhez is kiváló minőséget biztosít.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

A műtrágyákra kivetett exportvámok segíthetik az orosz költségvetést

Moszkva hamarosan a műtrágyákra kivetett exportvámokkal kompenzálhatja az olaj- és gázüzletágból származó bevételkiesést. Közben Putyin bírálta a meglévő uniós szankciókat, és „műtrágya ajándékokat” ígér.

Gyorsabban kerülhetnek piacra az új növényvédő szerek

Felgyorsíthatja a növényvédő szerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Az élet mindent újrafest

Előadásokkal egybekötött fajtabemutatót tartott Csólyospáloson a Plant Alliance Hungary. A családi vállalkozás több mint húsz éve foglalkozik egynyári növények szaporítóanyagának termesztésével és forgalmazásával, valamint vetőmagok és tálcás palánták értékesítésével.