0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Folyamatos innováció és kifogástalan minőség – a Bábolnai Gazdanapokon

Sokszorosan tesztelt és bevált, kimagasló minőségű talajmegmunkáló gépeivel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező cége, a KÜHNE szeptember 8-10-én. Eddig még egyetlen alkalommal sem maradtak le a kiállításról.

Idén a KRT-6 dupla U profilos elmunkálóval szerelt rövidtárcsát, a KNT-770/3 SZH 6,2 + KNV-6,2, dupla V profilos elmunkálóval szerelt nehéztárcsát, a KTL-7/3M, a KTL-7K/2,5 dupla tüskés elmunkálóval szerelt talajlazítót, valamint a Kompaktor Profi 6000, U profilos elmunkálóval szerelt 6m-es kompaktor-magágykészítőt mutatják be az érdeklődőknek.

Termékeik tekintetében két irányt követnek. A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik a meglévő gépeiket.

A visszajelzések alapján egyszerűsítenek és fejlesztenek a könnyebb üzemeltetést, a kisebb üzemanyag-felhasználást, valamint a tervszerű és használat közben felmerülő karbantartások minimalizálását szem előtt tartva.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása. Ennek érdekében olyan talajlezáró és visszatömörítő profilú egységeket alakítottak ki, amelyekkel művelés közben megőrizhető a talajnedvesség. Így fejlesztették ki a „zászlóshajóként” ismert, „V” elrendezésű, KNT nehéztárcsa után kapcsolt talajaprító és visszatömörítő, függesztett dupla U profilos, dupla V profilos és a vontatott D-D vagy öntvénylezáró elemes nehéz hengert.
Hasonlóan innovatív, korszerű termékük a nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa függesztett kivitelű, szintén V profilos, U profilos vagy D-D hengeres talajaprító és visszatömörítő egységgel. Teljes egészében hidraulikus működtetésű, minimális karbantartást igényel, a tárcsalapok csapágyazása pedig olajban futó, tökéletesen gondozásmentes kivitelű. A tárcsalapok átmérője 610 milliméterre nőtt. A berendezéshez saját gyártású, kétféle csipke-kialakítású, mikroötvözött tárcsalapot lehet választani, a 3-5 cm mélységű sekély műveléshez a sűrű, kis csipkés, a mélyebb, akár 14 cm mélységű műveléshez a ritkább, nagy csipkézettségűt ajánlják.

A nagy tárcsalap-átmérőnek köszönhetően kiváló száraprító és talajba keverő hatást lehet elérni velük, akár repce- vagy kukoricatarlókon is.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődő gazdáknak, illetve olyan referencia-gazdaságokat ajánlanak számukra, ahol már működnek a gépeik, ahonnan közvetlenül szerezhetnek üzemeltetői tapasztalatokat.

A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyárat Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő zrt. üzleti stratégiája a folyamatos innovációra, a kifogástalan minőségre és a vevőorientált értékesítésre épül.

Gyártmány-választékukban közép- és mélylazítók, ágy- és váltvaforgató ekék, nehéz kultivátor, nehéztárcsák, rövidtárcsák, kompaktorok szerepelnek.

A KÜHNE mosonmagyaróvári üzemében több mint két évtizede Credo típusnevű autóbuszok vázát és a Kravtex által forgalmazott járművek beépülő fém alkatrészeit is gyártják. Az ennek során használt munkagépek és alkatrészek is csaknem száz százalékban „házon belül” készülnek. A mezőgazdasági munkagépeket és pótalkatrészeket bel- és külföldön értékesítik.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu