Back to top

Hatvan éve a gazdák szolgálatában - különdíjat kapott a Győri Agroker Zrt.

A 35. Bábolnai Gazdanapokon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíját a Győri Agroker Zrt. kapta. A több üzletággal rendelkező cég célja az volt, hogy közepes árfekvésű és jó minőségű eszközöket gyártó cégekkel alakítsanak ki partneri kapcsolatokat.

Zászlós Tibor, a Nemzeti Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke adta át a díjat Marovitz Istvánnak, a Győri Agroker Zrt. kereskedelmi üzletágvezetőjének
Zászlós Tibor, a Nemzeti Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke adta át a díjat Marovitz Istvánnak, a Győri Agroker Zrt. kereskedelmi üzletágvezetőjének
Fotó: Csatlós Norbert

Marovitz István a díjátadó után a kiállításon elmondta, hogy cégük, a Győri Agroker Zrt. tevékenysége több üzletágból tevődik össze, és immár 60. éve állnak a gazdák szolgálatában. A cég régiós szinten Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém megye északi részén ismert és elismert az agráriumban.

Vállalati szinten az input anyagok kereskedelme révén az idei egy nagyon jó év lesz. A gépkereskedelmet más területeken érintő szállítási és alkatrész ellátási gondok kevésbé érintik. Tudatos üzleti modellként céljuk volt, hogy közepes árfekvésű és jó minőségű eszközöket gyártó cégekkel alakítsanak ki partneri kapcsolatokat. Mint importőrök a lengyelországi partnereiktől a korábbi 3-4 hónapos szállítási időt most is tudják tartani, és Csehországból is 6-8 hét alatt megérkezik minden megrendelés.

Kérdésünkre, hogy miért érdemes a 35. Bábolnai Gazdanapokon felkeresni a Győri Agrokert. Marovitz István üzletágvezető elmondta, hogy

a 300 négyzetméteresen területen 15-16 darab gépet hoztak, fő erősségüket a lengyel Rolma gépeket, egy ötven lóerős kínai traktort, Szlovéniából permetezőket, a Kverneland profi gépkategóriát képviselő munkagépét.

Értékesítő szakértő kollégák várják a látogatókat, hogy mindenki számára megtalálhassák a legmegfelelőbb megoldást.

A cég jövőbeni tervei kapcsán az üzletágvezető elmondta, hogy a 2023-2024-es év biztos, hogy kihívásokkal teli időszak lesz. A korábbi géptámogatások kifutottak és várják, hogy a jövőben milyen formában kerülhetnek újra kiírásra. Ez nagyban befolyásolja minden gépkereskedő eredményességét.

Úgy érzik,

a Győri Agroker Zrt közép kategóriás termékpalettája az 1000 hektártól az 50-100 hektáros gazdaságig költséghatékony megoldást kínál a gazdálkodók számára.

A véleményük szerint a meglévő partneri kapcsolataik révén kínált gépek értékesítésére fókuszálni és azok területén profinak lenni jobb, mint túl sok márkát kínálni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új digitális platform a precíziós mezőgazdaság szolgálatában

Újdonsággal jelentkezik a Trimble, a precíziós gazdálkodási megoldások népszerű gyártója. A hazánkban most induló a Trimble Virtuális Gazdaság egy digitális platform, ami interaktív online élményt nyújt a gazdáknak, hogy elmerüljenek a precíziós mezőgazdaság világában.

Magyar győzelem a lipicai kettesfogathajtó versenyen

Hétvégén Hölle Martin nyerte a kettesfogathajtók idei legrangosabb versenyét, sikerét pedig jó előjelnek tekinti a jövő évi világbajnokságra.

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Műtrágyából ne keverjen AdBlue-t!

Lesz-e elég AdBlue a piacon? Hogyan kell tárolni és meddig áll el ez a fontos adalékanyag? Ha ugyanúgy karbamidból áll, mint a műtrágya, akkor miért nem lehet házilag előállítani? Érdekes AdBlue-kisokost tett közzé a minap az agrarheute.com portál három nagy mezőgépgyártó cég segítségével.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Október közepétől kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés

A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.

A Földön minden nyolcadik madárfajt a kihalás fenyegeti

Négyévente teszi közzé jelentését a BirdLife International a Föld madárvilágának helyzetéről. Az idei beszámoló szerint a mezőgazdaság terjeszkedése és egyre nagyobb intenzitása a fajok 73 százalékát fenyegeti. De a fakitermelés, az idegenhonos fajok térhódítása, a természeti erőforrások kiaknázása és az éghajlatváltozás is szerepel a veszélyforrások között.

Oktatási és kutatási magyar-üzbég együttműködés

A Taskenti Állami Agráregyetemmel korábban megkötött együttműködést erősítette meg Aziz Botirovich Voitov üzbég mezőgazdasági miniszter, és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a KÁN Egyetemi napokon, Kaposváron..

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.