Back to top

Hatvan éve a gazdák szolgálatában - különdíjat kapott a Győri Agroker Zrt.

A 35. Bábolnai Gazdanapokon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíját a Győri Agroker Zrt. kapta. A több üzletággal rendelkező cég célja az volt, hogy közepes árfekvésű és jó minőségű eszközöket gyártó cégekkel alakítsanak ki partneri kapcsolatokat.

Zászlós Tibor, a Nemzeti Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke adta át a díjat Marovitz Istvánnak, a Győri Agroker Zrt. kereskedelmi üzletágvezetőjének
Zászlós Tibor, a Nemzeti Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke adta át a díjat Marovitz Istvánnak, a Győri Agroker Zrt. kereskedelmi üzletágvezetőjének
Fotó: Csatlós Norbert

Marovitz István a díjátadó után a kiállításon elmondta, hogy cégük, a Győri Agroker Zrt. tevékenysége több üzletágból tevődik össze, és immár 60. éve állnak a gazdák szolgálatában. A cég régiós szinten Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém megye északi részén ismert és elismert az agráriumban.

Vállalati szinten az input anyagok kereskedelme révén az idei egy nagyon jó év lesz. A gépkereskedelmet más területeken érintő szállítási és alkatrész ellátási gondok kevésbé érintik. Tudatos üzleti modellként céljuk volt, hogy közepes árfekvésű és jó minőségű eszközöket gyártó cégekkel alakítsanak ki partneri kapcsolatokat. Mint importőrök a lengyelországi partnereiktől a korábbi 3-4 hónapos szállítási időt most is tudják tartani, és Csehországból is 6-8 hét alatt megérkezik minden megrendelés.

Kérdésünkre, hogy miért érdemes a 35. Bábolnai Gazdanapokon felkeresni a Győri Agrokert. Marovitz István üzletágvezető elmondta, hogy

a 300 négyzetméteresen területen 15-16 darab gépet hoztak, fő erősségüket a lengyel Rolma gépeket, egy ötven lóerős kínai traktort, Szlovéniából permetezőket, a Kverneland profi gépkategóriát képviselő munkagépét.

Értékesítő szakértő kollégák várják a látogatókat, hogy mindenki számára megtalálhassák a legmegfelelőbb megoldást.

A cég jövőbeni tervei kapcsán az üzletágvezető elmondta, hogy a 2023-2024-es év biztos, hogy kihívásokkal teli időszak lesz. A korábbi géptámogatások kifutottak és várják, hogy a jövőben milyen formában kerülhetnek újra kiírásra. Ez nagyban befolyásolja minden gépkereskedő eredményességét.

Úgy érzik,

a Győri Agroker Zrt közép kategóriás termékpalettája az 1000 hektártól az 50-100 hektáros gazdaságig költséghatékony megoldást kínál a gazdálkodók számára.

A véleményük szerint a meglévő partneri kapcsolataik révén kínált gépek értékesítésére fókuszálni és azok területén profinak lenni jobb, mint túl sok márkát kínálni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Több mint 171 milliárd forint értékben támogat új beruházásokat az Agrárminisztérium

A 80%-os nemzeti kiegészítő finanszírozásnak köszönhetőn 2021-től 1300 milliárd forint értékben támogatott a kormány mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházásokat, ezen felül a napokban újabb 400 projekt részesül 171,5 milliárd forintban a Vidékfejlesztési Program keretében – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Részben újraindult Románia legnagyobb műtrágyaüzeme

Részben újra elindította a termelést szerdán Románia legnagyobb műtrágyaüzeme, a Marosvásárhely határában található Azomures, mely 2021 decemberében állította le a gyártást a magas energiaárak miatt - írta szerdán a Economedia.ro román gazdasági portál.

A floridai cukornád termesztő digitális tervei kikristályosodnak

Évek óta több milliárd dollárnyi technológiai innováció árasztja el az amerikai mezőgazdasági szektort is, és a gazdálkodási folyamat során a legkorszerűbb adatgyűjtést és -elemzést ígérik. Egyes gazdaságok csak most kezdik kitalálni, hogyan lehet ezeket az adatokat működésbe hozni.

Átfogó kiadványt készített a NAK a hazai agrárium kihívásairól, fejlődési lehetőségeiről

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az elmúlt hónapokban – a globális tényezőket is figyelembe véve – széles kitekintésben és részletesen is értékelte az ágazat helyzetét, fejlődési lehetőségeit, és a hatékonyságot, versenyképességet javító konkrét javaslatokat fogalmazott meg.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Jelentősen nőtt a beruházások volumene az ingatlanberuházások, a feldolgozóipar és a mezőgazdaság területén

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 első negyedévében a beruházások mértéke éves alapon 2,8 százalékkal mérséklődött.

Zavarosan indult a felvidéki agrár-ágazat éve

Nehéz időket kell megtapasztalniuk a szlovákiai gazdáknak. Nyakukon a támogatási kérelmek leadása, de újak és sokszor kidolgozatlanok, előkészítetlenek a követelmények. A kormány – és vele az agrárminiszter – cseréje emellett csak mellékes eseménynek tűnik. Az agrárminisztérium vezetőinek cseréjéhez lassan már hozzászoknak.

Embertelen körülmények a német ültetvényeken

A német ültetvényeken dolgozó idénymunkások olyan körülmények között dolgoznak, amelyek az emberi méltóságot csorbítják, derül ki az Oxfam nemzetközi humanitárius szervezet legfrissebb felméréséből.

Gyógyszer laskagombából

Nigériai kutatók laskagombából kivont hatóanyagot tartalmazó gyógyszert fejlesztettek szív- és érrendszeri betegségek kezelésére.

A falusi élet

Zebegény Szőnyi szemével – A falusi élet címmel nyílt meg május 20-án a Szőnyi István Emlékmúzeum kétrészes kiállítássorozatának első tárlata Zebegényben.