Back to top

A Bábolnai Gazdanapok legjobb kiállítói

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó évek óta díjjal ismeri el a Bábolnai Gazdanapok kiállítóinak kiváló, és különleges teljesítményét. A díjak átadására mindig a nyitó napon megrendezett kiállítói fogadás ad alkalmat. Idén már tizedik alkalommal adtuk át az „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat.

Czunyiné Bertalan Judit, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket
Czunyiné Bertalan Judit, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket
A Nor-An Kft. ügyvezetője, Sütő Anikó és Sütő Norbert vette át az”Év mezőgépe 2022” díjat.
A Nor-An Kft. ügyvezetője, Sütő Anikó és Sütő Norbert vette át az”Év mezőgépe 2022” díjat.
A vendégeket köszöntő Czunyiné Bertalan Judit asszonyt, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője elmondta,

büszkék Bábolnára, mert mindig is élen jártak az innovációban, a gazdanapok pedig olyan találkozási helyet jelentenek, amelyből ez az innováció tovább építhető.

A kiállítás brandje pedig együtt növekszik a mezőgazdaságot átszövő fejlesztésekkel – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Juhász Lenke közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető vette át a Vérteserdő díját.
Juhász Lenke közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető vette át a Vérteserdő díját.
A hazai mezőgazdaságigép-gyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülése és a korszerű hazai gyártmányok iránti bizalom növelése, ezáltal a vásárlói kör bővítése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft. 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat.

Idén az öttagú szakmai zsűri 12 hazai gyártású és fejlesztésű gépet szemlézett. A zsűri értékelte többek között az innovációtartalmat, a műszaki-technológiai kiforrottságot, a kivitelezés minőségét, a dizájnt és a piaci versenyképességet.

A Stihl Magyarország nevében Szeremlei Csaba vette át a Szervezők által odaítélt szakmai díjat.
A Stihl Magyarország nevében Szeremlei Csaba vette át a Szervezők által odaítélt szakmai díjat.
A mezőnyből három innováció emelkedett ki – ismertette dr. Hajdu József, szakújságíró, műszaki szakértő, a zsűri elnöke. Harmadik helyezett az Amazone Kft. változtatható fogásszélességű váltvaforgató ekéje lett. A második helyezést a VGM Hungary Kft. billenőszekrényes nehézgépkocsika érdemelte ki. Az „Év magyar mezőgépe 2022” címet a Nor-An Kft. hatsoros sávművelője érdemelte ki.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. megköszönve a Vérteserdő Zrt.-nek az évek óta tartó magas színvonalú együttműködést, elismeréseként az „Erdei Játszóház” megvalósításáért különdíjat adományozott.

Sándorfy András a Marton Genetics ügyvezetője, és Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalti kapcsolatokért felelős vezetője vette át
Sándorfy András a Marton Genetics ügyvezetője, és Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalti kapcsolatokért felelős vezetője vette át
Ebben az évben ismét Bábolna ad otthont a Stihl Fakitermelő Országos bajnokságnak. Ez a különleges és látványos program emeli a rendezvény színvonalát, amelyet a szervezők szakmai díjjal köszöntek meg!

A Marton Genetics Cégcsoport ebben az évben is igazi különlegességet hozott Bábolnára. Felépítették a világ legnagyobb jurtáját és elhelyeztek benne egy igazi Hold meteoritot, amellyel a magyar vetőmag útját a Honfoglalástól az űrutazásig szimbolizálják. Mindezt egy „Legjobb marketing díjjal” köszönték meg a szervezők.

A Marton Genetics jurtája a 35. Bábolnai Gazdanapokon
A Marton Genetics jurtája a 35. Bábolnai Gazdanapokon

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar győzelem a lipicai kettesfogathajtó versenyen

Hétvégén Hölle Martin nyerte a kettesfogathajtók idei legrangosabb versenyét, sikerét pedig jó előjelnek tekinti a jövő évi világbajnokságra.

Költségoptimalizálás a Fruit Logistica jelszava

2023. február 8–10. között rendezik a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem tematikájú üzleti találkozóját Berlinben. A kiállítók hivatalos jelentkezési határideje már lejárt, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

Harmincezer látogató a KÁN Egyetemi Napokon

A mezőgazdaság nehézipara, az állattenyésztés állt a szeptember 30-tól október 2-ig tartó KÁN Egyetemi Napok középpontjában, amelyen mintegy 30 ezer látogató vett részt. A Szent Mihály napi hagyományokat tisztelve szerte az országból a kaposvári Pannon Lovasakadémiára „hajtották be” a jószágokat.

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.

Érdeklődő diákok nélkül hamar bedőlne az agrárium

Kaposvár napjainkban is a magyar állattenyésztés egyik bástyájának számít – nem véletlenül rendezték itt korábban évről évre a KÁN-t, azaz a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. Miután a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) átvette a kaposvári intézmény működtetését, kötelességének érezte a rendezvény hagyományának ápolását. A szeptember 30-án megnyíló KÁN Egyetemi Napokról, illetve az egyetem aktuális helyzetéről Gyuricza Csabát, a MATE rektorát Sári Enikő, kiadónk ügyvezető igazgatója kérdezte.

Nehéz időkben össze kell fogni

Idén szeptemberben rendezte meg tizenegyedik alkalommal az RMGE Maros szervezete a Marosszéki Gazdanapot a mezőpaniti sportpályán. A rendezvény traktorfelvonulással kezdődött, majd a különböző gazdakörök és a szervezet által felkarolt marosszéki termelők, kézművesek sátrai, vásárral egybekötött kiállítása, illetve a Maros Gazda kft. partnereinek bemutató standjai várták az érdeklődőket.

Virtuális üzleti találkozók az Interpoma kiállításon

Ismét meglesz a lehetőség arra, hogy aki nem tud személyesen eljutni Bolzanóba az Interpoma kiállításra, virtuális üzleti megbeszéléseket folytasson a kiállítókkal a 2020-ban debütált Interpoma Business Match keretében.

100 éves a Soproni Egyetem Botanikus kertje

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje a város „zöld tüdeje” és egyben az oktatás-kutatás és a hallgatói élet központja is. Az idei centenáriumi rendezvénysorozat keretében konferenciát rendeztek a Soproni Egyetemen, amely a Botanikus kert 21. századi szerepét vizsgálta az oktatás, a kutatás, a természetvédelmi értékek és a városi rekreációs szolgáltatások oldaláról.

Fakitermelésből látványsport

Amerikában 1985-ben a STIHL USA az ESPN sportcsatornával karöltve életre hívta a STIHL TIMBERSPORTS Series-t; Európában pedig az ezredforduló óta rendeznek versenyeket. Több mint 20 ország rendez nemzeti bajnokságokat, emellett világbajnokságok és Champions Trophy versenyek is vannak. A Bábolnai Gazdanapok programjában Timbersports versenyt ugyan nem, de bemutatót láthatott a közönség.

Rekordok helyett a profit legyen a cél!

Figyelemreméltó, amikor egy pénzügyi szakember megszívlelendőnek tartja egy farmer gondolatait. Ráadásul nem is akármilyen szakemberről van szó, hanem a HOLD Alapkezelő elnökéről, a magyar tőkepiac egyik meghatározó szereplőjéről.