0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szakiskolai Nap – Bábolnán

Az idei, 35. Bábolnai Gazdanapokon már 4. alkalommal került megrendezésre, a Magyar Mezőgazdaság Kft. által megszervezésre a Szakiskolai Nap. A mára már „felnőtt” nagy sikerű rendezvényen idén is közel 900 mezőgazdasági technikumi és szakképző iskolai (szakiskolai) tanuló vett részt.

A Szakiskolai Napról készült további képeket itt nézheti meg.

A beérkező diákok – a Ménesudvarban tartott ünnepélyes megnyitó és eligazítás után – kísérőtanáraikkal együtt 17 csoportra osztva látogatták végig a számukra kijelölt 5 bemutató helyszínt. Minden helyszínen gyűjthettek pontokat, pecsétet – külön erre a célra kapott kis füzetkében – amelyek igazolták, hogy minden helyszínt meglátogattak.

Az 5 pecsét megléte egy szakmai nap kiváltását jelentette a küldő iskolájuknál.

Az összesen 34 helyszínen látogatást tevő diákcsoportokat a Magyar Mezőgazdaság munkatársai, a MATE hallgatói, és a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium tanulói kísérték végig a bemutatókon. Az IKR Agrár standjánál és a Marton Genetics Kft. óriás jurta-sátoránál mindenki kaphatott ebédet, utóbbinál finom friss hamburgert.

A szervezett szakmai programok után mindenki érdeklődésének megfelelően „szabad program” keretében ismerkedhetett az egyes kiállítók standjaival, szakmai bemutatóival.

A Szakiskolai Nap minden évben nagy sikernek örvend, a tanulók, a jövő fiatal szakemberei itt egy kicsit közelebb kerülhetnek a ma gyakorlatához, gyakorló szakemberektől értesülhetnek a legújabb technológiákról, tudományos eredményekről és azok alkalmazásairól.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu