Back to top

Az Agrárkamara is Családbarát munkahely

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnyerte a Családbarát Magyarország Központ „Családbarát munkahely” tanúsító védjegyét.

A Családbarát munkahely védjegy birtokosaként a Kamara egy illusztris klub tagjává vált, olyan munkahelyek sorába lépve, mint – többek közt – a Shell Magyarország, a Tesco, az Audi, a Drogerie Markt - dm, a Praktiker. A védjegy elnyeréséhez tanúsítási folyamaton kell átesnie minden szervezetnek. A sikeres auditálás során elnyert védjegy tanúsítvány hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is mutatja.

A NAK hitvallása, hogy munkavállalói akkor tudnak a legjobban dolgozni, ha a munkájukat és a magánéletüket a lehetőségekhez képest a legjobban össze tudják hangolni. Ennek érdekében

a kamara számos lehetőséget biztosít, mint például egészségbiztosítási csomagot minden aktív munkavállaló számára, csoportos élet- és balesetbiztosítást (nem csak a munkabalesetekre vonatkozóan), kedvezményes lehetőséget családtagok egészségbiztosítási csomagjára.

Emellett a szervezet kismama programot működtet (gyermekvállalás összehangolása a munkavégzéssel, és ennek tudatos tervezése), rendszeres kapcsolatot tart a gyermekgondozási szabadságon lévőkkel. Továbbá, például a szabadság beosztását a munkáltató jelentős részben, az előírásoknál jóval magasabb arányban engedi át a munkavállalóknak.

A fentieken túl a NAK kiemelten kezeli a családok támogatását. Gyermekszületés és örökbefogadás esetén ajándékcsomaggal köszönti az édesanyákat, nyári diákmunka lehetőséget biztosít a munkavállalók gyermekeinek. A gyermekes munkavállalók számára több lehetőség áll rendelkezésre, hogy könnyebben tudják összehangolni munkahelyi napirendjüket a családi életüket. A munkakör és a szervezeti feladatok adta lehetőségek figyelembevételével lehetőségük van részmunkaidős foglalkoztatásra, rugalmas vagy kötetlen munkaidőre, illetve otthonról történő munkavégzésre egyaránt.

Mindemellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendszeres közös programokkal, közösségépítő rendezvényekkel is támogatja munkavállalóit.

„A kamaránál megalakulása óta törekszünk arra, hogy munkavállalóink számára összeegyeztethetőek legyenek a munkahelyi és a családi feladatok. Erőfeszítéseink megtisztelő elismerése ez a tanúsítvány”

– hangsúlyozta a cím átvételekor Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának adott Családbarát Munkahely védjegy tanúsítvány számunkra több szempontból is kiemelt jelentőségű - hangsúlyozta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. Önmagában is örvendetes, hogy a Kamara 1 200 munkavállalóját és családjaikat számos intézkedés segíti a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ám ha belegondolunk abba, hogy ez hiteles és inspiráló példaként szolgálhat 17 tagszervezet, és rajtuk keresztül mintegy 400 ezer kamarai tag számára, az még inkább felértékeli ezt az elismerést és a NAK családbarát elkötelezettségét.

Forrás: 
NAK sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Dr. Birkás Márta a talajokról

A Talaj Világnapja apropóján Dr. Birkás Márta professzort arról kérdeztük, hogy mit jelent számára a talaj. Mi a tapasztalata az idei kihívások tükrében, változott-e és ha igen, akkor milyen formában a gazdálkodók hozzáállása a talajokhoz? Valamint, hogy a földműveléshez használt gépek az új kihívásoknak megfelelőek-e, vagy szükség lesz további innovációra a gyártók részéről ezen a területen?

Kovamoszatoktól tanulnak a napelem gyártók

A kovamoszat üvegszerű héja segít a fény energiává alakításában gyenge megvilágítású körülmények között, írja a sciencedaily.com. A módszert jól felhasználhatják a napelem gyártók is, bár valószínűleg hazánkat ez a fejlesztés kevéssé érinti, jelenleg…

Milyen lesz 5 év múlva a vidéki turizmus?

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közös Agrárakadémia sorozatának ötödik állomása Gyöngyös volt. A Károly Róbert Campus-on az előadók és a fórum résztvevői vidéki turizmus kérdéseivel, lehetőségeivel foglalkoztak. Bár a fórumon elhangzott, hogy az ágazat sok tekintetben egyhelyben toporog, a témában jártas szakértők szerint öt év múlva már más képet mutat majd.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

A Tisza szabályozásának negatív hatásaitól szenved ma a mezőgazdaság

Tizedszer rendezték meg az Agrárszektor Konferenciát idén, Siófokon. A konferencia médiapartnere a Magyar Mezőgazdaság Kft. volt. A rendezvény nyitóelőadását tartó Farkas Sándor agrárminiszter-helyettese azt mondta, egyre több mindenkit foglalkoztat Magyarországon az öntözésfejlesztés kérdésköre - de már rég elkéstünk vele.

Hadat üzen a csomagolási hulladéknak az EU

Az Európai Bizottság új európai uniós jogszabályokat javasolt szerdán, amelyek célja, hogy visszaszorítsa a nehezen lebomló és a környezetre káros műanyag csomagolási hulladék mennyiségét.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Nemzeti parki területen, ráadásul tiltott eszközökkel horgásztak

Orvhalászokat értek tetten a rendőrök 147 kilogramm ponttyal a Hortobágyi Nemzeti Park területén - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A Dunántúlra összpontosul a szelídgesztenye-termesztés

Vas, Somogy és Zala megyében termesztik a legnagyobb felületen a szelídgesztenyét. Eme héjas gyümölcs egyedi íze mellett kiváló beltartalmi értékekkel is rendelkezik – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programja, az Európai Friss Csapat.