0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Megnyílt a „VIDÉK MUSTRA- Termelői piac” a város szívében

Friss zöldség, gyümölcs, pékáru, egyedi ízesítésű szörpök, különleges füstöltáruk, házias sütemények, tejtermékek, méz és lekvárok. Hazai és határon túli termelők hozzák el Budapest V. kerületébe péntekenként hétről hétre termékeiket, hogy megismertessék a városi lakosokkal.

A tervek szerint karácsonyig üzemelő piacon 21 vállalkozás mutatkozik be, többségük minden alkalommal jelen van, míg a nemzeti parkok és a határon túli termelők alkalmanként váltják egymást.

„Köszönjük, hogy újra elhozták a vidék ízeit a fővárosba”- adott hangot véleményének Balogh Madár Emese, Budapest V. kerületének alpolgármestere. A szakember hozzátette, a kínálat mellett legfontosabb a piac baráti, szívélyes hangulata, értékes közösségi színtérré válhat az Apáczai Csere János utcai piac. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rámutatott, a kormány számára kiemelt jelentőségűek a termelői piacok.

A 2012 óta eltelt idő alatt háromszorosára – több, mint 300-ra – nőtt a piacok száma, az ebben az időszakban biztosított 6 milliárd forintból pedig 200-nál is több piac újulhatott meg. Cél az ellátási lánc lerövidítése, s most a gazdák eljutottak egészen a főváros szívébe.

Galisz Tamás, a Magyar Piac Szövetkezet koordinátora felhívta a figyelmet, hogy a piacnak köszönhetően olcsóbb, friss, adalékmentes termékekhez juthatnak a fogyasztók. Több évtizedes hagyománya van a városi termelői piacoknak, Budapestre helyi és külföldi termelők hozták el portékájukat, hogy megismertessék az itteni lakosokkal, a turistákkal.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu