0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A hétvégén rendezik meg a Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztivált Szolnokon

Haltelepítés, horgász- illetve főzőverseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint több színpadi program várja a látogatókat a kilencedik Tiszai Hal Napja - Sparhelt Fesztiválon szeptember 24-én és 25-én Szolnokon, a Tisza partján, a gyaloghíd környékén és a Tiszai hajósok terén - olvasható a szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. közleményében.

A város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket és a Szolnokra látogatókat – írták, kiemelve: a kétnapos rendezvény célja a hazai halfogyasztás ösztönzése, gasztronómiai, kulturális és környezeti értékek népszerűsítése.

A látogatókat családi programokkal várják: lesz haltelepítés, horgász- illetve főzőverseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint több színpadi program.

A Tiszai hajósok terén számos, a folyó menti élethez, az ahhoz szorosan köthető mesterségekhez tartozó korabeli tárgy, kisebb tematikus kiállítások, a Tisza élővilágát bemutató tablók láthatók majd. A népi játszóház elemei is a horgászathoz, halászathoz köthetők. A folyó alsó rakpartján vendéglátóipari egységekben készítenek ételeket gazdag halkínálatból, például halászleveket, sült és rántott halat, haltepertőt.

A program során bemutatóval egybekötött előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők a hal feldolgozásáról, a halnak a korszerű étrend összeállításában elfoglalt helyéről, a folyó és környezete állapotának megóvásáról – tájékoztatott a szervező.

A szolnoki polgármesteri hivatal honlapján szerepel, hogy a rendezvényhez illeszkedik ezúttal egy fenntartható közlekedést népszerűsítő programelem.

Ennek során a Sóház úton elektromos rollereket, segwayeket, kerékpárokat próbálhatnak ki, „okosváros megoldásokat” ismerhetnek meg a látogatók, a Szapáry úton pedig elektromos autókat tesztelhetnek a fenntartható közlekedési módok iránt érdeklődők szeptember 24-én, szombaton. A látogatók részt vehetnek vezetéstechnikai oktatáson, kerekasztal-beszélgetés közben pedig megtudhatják, hogy a mikromobilitásnak milyen szerepe van a vállalati mobilitási megoldásokban, vagy a mikromobilitási eszközök hogyan nyernek teret a városi közlekedésben – közölték.

Forrás: MTI