0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Őszi Füvészkert-ajánló

Ezen a hétvégén sivatagi növényes tematikus szakvezetést tartanak a budapesti Füvészkertben, de már meghirdették a nagyon viccesnek ígérkező, október végi Halloween-programot is. Ezenkívül ősszel is várja a 3-10 éveseket a Szamóca Kiskertész Tanoda.

A legaktuálisabb program a szeptember 25-re (vasárnap) kiírt tematikus szakvezetés. A 11 órakor induló és kb. 1,5-2 órán át tartó sétán Kiss Noémi kertészmérnöktől megtudhatjuk egyebek között, hogy

a sivatagok cseppet sem nevezhetőek elhagyatottnak és kietlennek.

Szó lesz a sivatagi táj változatosságáról, és hogy az ott élő növények miképp alkalmazkodtak a mostoha körülményekhez és hogyan hódították meg ezt a szélsőséges vidéket.

A Halloween kicsit még messzebb van, de nagyon sokat már arra sem kell várni. A Füvészkertben évek óta óriási népszerűségnek örvend az egyebek között tökszépségversennyel és a sötét Pálmaház bejárásával egybekötött program; az idén október 28. péntekre hirdették meg, 17–21 óra között (belépés 20.30-ig folyamatosan).

Értékes nyereményeket kínálnak az otthonról megfaragva elhozott tökök készítőinek,

de helyben is lesz gyerekfoglalkozás. Különösen izgalmasnak hangzik a varázslóseprű-verseny – amelyre ugyancsak érdemes otthonról hozni egy erre a célra felturbózott seprűt –, illetve a sötét Pálmaház bejárása koboldlámpással.

A Szamóca Kiskertész Tanoda pedig a nyári szüneti hétköznapi időpontok után most már szombatonként várja a gyerekeket a „Mesehősök növényei” tematikus programokkal. Minden foglalkozás más meséhez kapcsolódik; az időpontok szeptember 24., október 8. és 29., illetve november 12.és 26., mindegyik napon 10.00-kor és 11.15-kor is kezdődik egy foglalkozás szabadtéren, a tanoda területén (a Füvészkert kerítésén belül egy külön elkerített részen).

Forrás: magyarmezogazdasag.hu