Back to top

A Corteva Agriscience megállapodást írt alá a Biológiai Vezető Symborg felvásárlásáról

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Symborg bejelentette, hogy aláírták a végleges megállapodást, a spanyolországi Murciában működő mikrobiológiai technológiák szakértő vállalatának (Symborg) megvásárlásáról.

Az egész biológiai iparban elismert Symborg változatos meglévő termékpalettával, feltörekvő biokontroll-portfólióval, valamint erős műszaki ismeretekkel és keresletgenerálási szakértelemmel bíró, szakképzett munkavállalói bázissal rendelkezik.

„A Symborg felvásárlása jelentős lépés a Corteva stratégiájában, hogy felgyorsítsa biológiai portfóliójának fejlesztését, mely értékes részét képezi az ügyfeleinknek kínált integrált megoldásainknak" - mondta Robert King, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának ügyvezető alelnöke. „Az elmúlt három év során a Corteva licenc- és kereskedelmi megállapodásokat kötött vezető biológiai cégekkel, amelyeket a technológiai értékelés és a vásárlói elfogadottság bizonyítása után választottunk ki. A fenti akvizíció azt mutatja, hogy a Corteva tovább halad afelé, hogy technológiai vezetővé váljon ebben a gyorsan növekvő szegmensben."

A Corteva először a két vállalat közötti kereskedelmi megállapodás részeként az Utrisha™ N és a BlueN™ tápanyag hasznosulást optimalizáló termékek piacra bocsátása érdekében kötött együttműködést a Symborggal.

Az innovatív, természetes eredetű biostimuláns segít a levegőből származó nitrogént hozzáférhetővé tenni a növény számára. Így alternatív, kiegészítő nitrogénforrást biztosítanak, valamint potenciálisan csökkentik a műtrágya használatából származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

corteva_illustration_2022.jpg

Fotó: Corteva Agriscience

Ezzel a megállapodással a Corteva megerősíti elkötelezettségét a gazdálkodás körülményeihez alakított és fenntarthatóan előnyös portfólió kialakítása iránt, amely költséghatékony megoldásokat kínál a gazdálkodók számára. A Corteva az egyesített szervezetek segítségével a Symborg jelenlegi megoldásait, valamint a fejlesztés alatt álló új termékeket is bővíteni fogja.

„A Symborg mottója mindig is az volt, hogy élvonalbeli bio alapú megoldásainkkal világszerte támogassuk a gazdálkodókat." - mondta Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója. "Ez a szellemiség, valamint a rendkívül jól képzett csapatunk a fenntartható mezőgazdaság egyik kulcsszereplőjévé tett bennünket.

A Cortevával való integráció lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal küzdő gazdáknak nyújtott segítségünkkel megerősítsük a piaci jelenlétünket.

Ezen túlmenően pedig lehetőség arra is, hogy a társadalom által igényelt biztonságos és fenntartható élelmiszerek előállításának kérdéseire megfelelő választ adjunk. A Symborg és a Corteva közös értékeket és piaci jövőképet képvisel, így tökéletes párosítássá válnak a mezőgazdaság jövőjének megtervezéséhez.”

Az akvizíció lezárása a szokásos zárási feltételek függvénye. A zárást követően a Symborg telephelyei a spanyolországi Murciában, valamint az Egyesült Államokban, Mexikóban, Peruban, Chilében, Brazíliában, Franciaországban, Törökországban, Kínában és Ausztráliában lévő leányvállalatok a Corteva biológiai portfóliójának kulcsfontosságú elemeivé válnak.

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

Forrás: 
Corteva Agriscience

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Áremelkedések miatt nőtt a mezőgazdasági kibocsátási érték

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke megközelítette a 4 ezer milliárd forintot az idei évben, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A növekedéshez az árak 42 százalékos emelkedése járult hozzá, míg a teljes termelési volumen 19 százalékkal, ezen belül a növénytermesztésé 28, az állattenyésztésé 6,1 százalékkal csökkent, a szolgáltatásoké 1,0 százalékkal nőtt - közölte szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Agráriskola a végeken

Történelmileg Magyarországot jól „lefedik” a középfokú mezőgazdasági szakképző iskolák, területileg is, vagyis az ország minden településéről viszonylag kevés utazással elérhető valamelyik agrárképzést nyújtó szakoktatási intézmény, technikum vagy szakképző iskola, és legtöbbjük kollégiumi elhelyezést is biztosít.

Azerbajdzsán a harmadik legnagyobb mogyoró exportőr a világon

2022-ben összesen 67 ezer tonna mogyorót takarítottak be Azerbajdzsánban. Ezzel az ország a globális piacokon a harmadik legnagyobb mogyoróexportőr – mondta Szurhaj Novruzov a mezőgazdasági minisztérium tisztviselője.

A támogatások nem húzzák ki a gödörből a zöldségtermesztőket

Egyre nagyobb a boltok polcain a rivalizálás a hazai és a külföldi fagyasztott, illetve konzerv zöldség-gyümölcstermékek között. Hogyan tudják ezek a hazai termék felvenni a versenyt a külföldivel, és miként reagálnak minderre a fogyasztók? Erről a kérdéskörről, továbbá a magyar zöldségtermesztés aktuális helyzetéről és jövőjéről beszélt Sebesta Péter, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség elnöke az MMG Direkt legutóbbi adásában.

Növényvédelem drónokkal – szabályos vagy sem?

Nemcsak a mindennapokban, de az agrárszektorban is egyre nagyobb érdeklődés övezi a drónhasználatot. Alkalmazásuk a mezőgazdaságban viszonylag újkeletű dolog, azonban Magyarországon még nem teljesen kidolgozott a jogszabályi keretrendszer, mely ezen eszközök használatát és a velük történő növényvédelmi szolgáltatást teljesen legálissá tenné. Ennek ellenére rohamosan terjed a mezőgazdasági szektorban a használatuk.

Talajaink védelme a tudomány erejével

A Magyar Talajtani Társaság és az Agrárminisztérium együttműködésének köszönhetően a tárca épületében került kiállításra az év talaja, a herceghalmi mészlepedékes csernozjom szelvénye.

Az illatos Tramini és értékes utódai

Sok kedvező tulajdonsága miatt magyar szőlőnemesítők is használták keresztezéseikhez a Piros traminit. A fajta átadta utódaiba a jó cukorgyűjtő hajlamot, a fagytűrést, a termékenységet és a korai érést. Három államilag elismert fehérborszőlő született ezekből a keresztezésekből, mindegyik zamatos minőségi bort ad.

Közvetlen támogatások az agráriumban 2023 után

A kétéves átmeneti időszakot követően, 2023. január 1-jén működésbe lép a Közös Agrárpolitika (KAP) új szabályrendszere. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legkorábban megkezdődjön az agrárpolitika kedvezményezettjeinek minél szélesebb körű tájékoztatása arról, hogy az eddig ismert agrártámogatásokat ezentúl milyen jogcímeken keresztül érhetik el, és hogy ahhoz milyen feltételeket kell teljesíteniük.

Házak szigetelése gyékénnyel, hínárral…

A phys.org több cikkben is foglalkozott az épületszigetelések újszerű, környezetverát lehetőségeivel. Az energia egyre drágább, így az energiapazarló épületek szigetelése igen sürgetővé vált, amit természetes anyagokkal is meg lehet oldani.

Fenntarthatóság az almatermesztésben

Hetven országból érkezett tizenhatezer látogatóval zárta háromnapos rendezvénysorozatát a 12. Interpoma kiállítás Bolzanóban. Négy év kihagyás után került sor a nemzetközi találkozóra, és rekordot döntött a külföldi érdeklődés.