0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Csökken a számla végösszege

A brit kormány új támogatási formát jelentett be a mezőgazdasági vállalkozások számára: az úgynevezett Energy Bill Relief Scheme lényege, hogy a gazdálkodók a nagykereskedelmi gáz- és villamosenergia-árakból kedvezményt kapnak, ezzel télen nagyjából felére csökken a számláik végösszege.

A támogatás a 2022. április 1-jén vagy azt követően létrejött fix szerződésekre, valamint a változó és rugalmas tarifákkal megkötött szerződésekre is vonatkozik, és az október 1. és 2023. március 31. közötti energiafelhasználásra érvényes, minden nem háztartási energiafelhasználó számára.

A brit gazdaszövetség (NFU) elnöke, Minette Batters szerint a program védőhálót nyújt a mezőgazdasági vállalkozások számára.

Tekintettel azonban arra, hogy a csomag nem terjed ki minden díjtételre, fontosnak tartják, hogy a kormány továbbra is felmérje, milyen hatást gyakorol az energiakrízis az üzleti életre és a termelésre.

Az angol élelmiszer- és italszövetség (FDF) is üdvözölte az újfajta segélyezési rendszert. Karen Betts, a szövetség vezetője úgy fogalmazott, hogy bár a program egyes részei még tisztázásra várnak, az nagy könnyítést kínál az élelmiszer- és italgyártás szereplőinek az Egyesült Királyságban.

Forrás: Kertészet és Szőlészet