0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája

Alapos előkészítő munka eredményeként elkészült és megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája - tájékoztatta az Agrárminisztérium (AM) az MTI-t.

A stratégia megszületését Magyarország Digitális Agrár Stratégiájához hasonlóan az Agrárminisztérium kezdeményezte és koordinálta. A szaktárca együtt dolgozott a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. -vel, érdekképviseletekkel, valamint szakmai szervezetekkel; a koncepció megalkotása során tudományos kutatási eredményeket is felhasználtak – közölték.

A közlemény szerint Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiájának

célja az élelmiszerláncon belül a lánc többi elemével összekapcsolódva, mégis az élelmiszeriparra fókuszálva olyan támogatási, szabályozási, képzési segítséget nyújtani, amely a hazai élelmiszeripar hatékonyságát, versenyképességét tovább tudja fokozni.

Az ágazat stabil alapokon áll, a korábbi időszakok megváltozott körülményei között is jól vizsgázott, ugyanakkor a jelenlegi globális válság erősen érinti. A digitális eszközök és szolgáltatások használatának növelésével az élelmiszeripar tovább erősödhet, növelve az exportképességet és biztonságos, jó minőségű hazai termékkel látva el a fogyasztókat – hangsúlyozta az AM.

Forrás: MTI/AM