0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Dubaj saját Holdat épít

Elég pénzzel szinte bármi elérhető Dubajban, hamarosan már egy újabbat is hozzáadhatunk a listához: foglalhatunk a Holdon egy luxusszobát.

A Moon World Resorts kanadai építészeti cég bejelentette, olyan üdülőhelyet tervez építeni, amely hasonlít a Föld orbitális rokonára. Ennek költségvetése 5 milliárd dollár lesz.

A projekt célja, hogy olyan látogatók is megtapasztalhassák az űrturizmus élményét, akik nem állnak kapcsolatban Jeff Bezosszal vagy Elon Muskkal. Az üdülőhely „holdi kolóniának” nevezett területet úgy tervezték, hogy a Hold felszínén tartózkodás érzetét keltse.

Ezen kívül a látogatók lefoglalhatják a 300 privát butiklakás, az úgynevezett sky villa egyikét, amelyek a főépület korong alakú felépítményében kapnak helyet. Ha megvásárol egy villát, beléphet a birtokon található privát tagsági klubba.

A Moon Dubai jelentős hatással lesz az Egyesült Arab Emírségek gazdaságának minden területére, így a turizmusra, a közlekedésre, a kereskedelmi és lakóingatlanokra, az infrastruktúrára, a pénzügyi szolgáltatásokra, a repülésre és az űrhajózásra, az energiára, a mezőgazdaságra, a technológiára és természetesen az oktatásra” – áll Sandra G. Matthews és Michael R. Henderson társalapítók sajtóközleményében az Arabian Business szerint.

Ez lesz a régió legnagyobb és legsikeresebb modernkori turisztikai projektje, amely globális vonzereje, márkaismertsége és egyedülálló, többszörösen integrált kínálata alapján megduplázza a Dubajba irányuló éves turisztikai látogatottságot.

A vendégek igénybe vehetik a helyszíni éjszakai klubot, a rendezvényközpontot, a nyilvános társalgót, a wellness komplexumot, még házon belüli „holdkompot” is, amely körbejárja a szállodát. A tervek szerint az építmény az űrügynökségek és a jövőbeli űrmisszióikat tervező űrhajósok számára is központként fog szolgálni.

A teljes építmény a tervek szerint két év alatt épül fel, és a befejezéskor több mint 735 láb magas lesz.

Forrás: robbreport.com