0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Földbe kerültek az első virághagymák

Mindössze néhány hét áll rendelkezésre ahhoz, hogy a hollandiai világhírű Keukenhof parkban nyíló tulipán és nárcisz-tenger virághagymái a földbe kerüljenek. Karácsonyig negyven kertész mintegy hét millió hagymát ültet el a precízen összeállított ültetési terv alapján.

A következő három hónap során mintegy 7 millió virághagymát ültetnek el kézzel, hogy 2023. március 23-án ismét megnyithassa kapuit a látogatók előtt a világhírű Keukenhof virágkiállítás. Nem számít, milyen az időjárás, mostantól 40 kertész fut versenyt az idővel, hiszen karácsony előtt minden hagymának a földben kell lennie, az első darabokat, mint minden éveben, október első hetében ültették el. 

A hollandiai Lisse-ben található Keukenhof Gardens park területén nyíló virágtengerben nyolc héten át gyönyörködhetnek a látogatók.

Mindezt viszont tíz hónapnyi munka és előkészület előzi meg. A precíz előkészületek után minden egyes virághagymát kézzel ültetnek el a kertészek, a tevezőkkel és a virághagyma termesztőkkel szoros együttműködésben. A több millió virághagyma ültetéséről a park videót is készített, amelyet itt tekinthet meg. 

Keukenhof Garden parkot 1949-ben tíz virághagyma-termelő és kereskedő kezdeményezésére hozták létre, és még ma is a virághagyma-termesztés ikonikus helyszínének számít, ahol kiállítók százai mutatják be a legjobb, legkülönlegesebb hagymás virágaikat. A következő évben a Keukenhofban négy új kiállító érdekességeit is megcsodálhatják a látogatók.

A sokak által várt színes, illatos virágkiállítás 2023. március 23-tól május 14-ig tart majd nyitva.

A park egyébként két évig a koronavírus-járvány miatt zárva tartott, ám 2022-ben újból megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Idén több mint 1,1 millióan tekintették meg a szebbnál szebb virágokat, és a kiállítás szervezői szerint nagyon jó szezont zártak, annek ellenére, hogy néhány héttel a nyitás előtt nagy viharok okoztak kárt a park területén.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/keukenhof.nl