0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Teslával szállítja a Pepsi a Mountain Dew-t

A PepsiCo Inc. megerősítette, hogy december 1-jén veszi át a Tesla Inc. teherautóit. A járműveket még 2017-ben rendelte a cég, de csak most sikerül a Teslának leszállítani az elektromos teherautókat. Ezzel a PepsiCo az első amerikai vállalat, mely élesben is kipróbálhatja a környezetbarát szállítmányozás ezen formáját.

A PepsiCo közleményéből kiderül, hogy a teherautókat a kaliforniai Modesto-ban található Frito-Lay üzemében és a Sacramento-ban található PepsiCo italgyárában fogják használni. A vállalat célja az üzemanyagköltségek és a károsanyag-kibocsátás csökkentése volt, ezért 2017-ben 100 darabot rendeltek a teherautókból.

Zéró nettó kibocsátás

Az amerikai vállalatok kötelezettséget vállaltak arra, hogy lépéseket tesznek a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentése érdekében, a PepsiCo célja, hogy 2040-re nettó nulla károsanyag-kibocsátást érjen el.

A PepsiCo vezérigazgatója, Ramon Laguarta szerint a szállítás a Mountain Dew gyártó üvegházhatású gázkibocsátásának nagyjából 10%-át teszi ki.

A cég tulajdonában lévő teherautók tavaly 1,2 milliárd mérföldet tett meg.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a Twitteren jelentette be a teherautó-gyártás megkezdését, mondván, hogy a járművek hatótávolsága 500 mérföld (805 km), és „szuper jó vezetni”.

Musk eredetileg azt mondta, hogy a teherautók 2019-re készülnek el, de az ütemterv az alkatrészhiány miatt évekkel későbbre tolódott.

Előrendelések

Más vállalatok, köztük a United Parcel Service Inc, a Walmart Canada és a Sysco Corp élelmiszeripari forgalmazó szintén leadta előrendelését a Tesla teherautóira.

A Walmart, a UPS és a Sysco nem válaszolt a megrendeléseik státuszára vagy a szállítási határidőkre vonatkozó megkeresésekre.

Sem Musk, sem a Pepsi nem hozta nyilvánosságra, hogy hány jármű érkezik decemberben a élelmiszeripari vállalathoz. A PepsiCo a honlapján azt írta, hogy 15 teherautó bevetésére számít az év végéig.

A Tesla jelenleg azzal küzd, hogy annyi elektromos járművet szállítson le, amennyit gyárt, és ez árt a részvényárfolyamának. Musk emellett megpróbálja lezárni a Twitter Inc. 44 milliárd dolláros felvásárlását, ami miatt a Tesla befektetői aggódnak, hogy a milliárdos túlságosan nagy falatot próbál bekebelezni.

Forrás: esmmagazin.com