Back to top

Új, Stage V motorral szerelt traktorok, a szőlő- és gyümölcsültetvények specialistája

A Rovigo melletti Corte Barianiban ma reggel hivatalosan is sor került az új, Stage V motorral ellátott Agricube Pro termékcsalád bemutatására.

A 2022-es Enovitis in Campo vásáron történő rövid bemutatkozás után Tomaso Carraro, a Carraro Group alelnöke, Andrea Conchetto, a Carraro Group vezérigazgatója és Marco Stella, a Carraro Agritalia vezérigazgatója jelenlétében a Carraro Tractors értékesítési szakemberei első alkalommal vizsgálhatták meg közelebbről a „Három Paripa” emblémával ellátott új modelleket.

Az új termékcsalád nagy potenciállal

Nagy teljesítményű, ám kompakt modellek, amelyek alacsonyabb motorháztetőjük jóvoltából jobban megfelelnek a lombkorona alatt végzett munka által támasztott követelményeknek. A termékcsalád fontos újdonsága, hogy a részecskeszűrő és a katalizátor a motorháztető alatt található, és nem a jobb oldalon elöl, mint ahogy azt az Agricube IIIB sorozatnál már megszokhattuk.

Az Agricube Pro széria 6 modellből áll, mely modellenként 48 konfigurációval rendelhető.

A Carraro hagyományok örököseként kiemelkedő konfigurálhatósággal és sokoldalúsággal büszkélkedhet. A termékcsalád tagjai specializált traktorok széles választékát kínálják, amelyek kimagasló megbízhatóságukról és minőségi kivitelezésükről ismertek, és amelyeket mindig a méret, a tömeg és a szükséges teljesítmény szem előtt tartásával fejlesztettek ki. A gépek kiváló megoldást jelentenek a kihívásokkal teli feladatokkal szembesülő szakemberek és a speciális munkagépekkel dolgozók számára, akiknek mindenekelőtt teljesítményre, hidraulikus kapacitásra, manőverezhetőségre és kényelemre van szükségük. A Carraro traktorok fejlesztését kezdettől fogva ezek az elvek vezérelték, az Agricube Pro pedig egy hosszan tartó és ezáltal sikeres kutatás-fejlesztési folyamat eredményeképpen jött létre.

Az F28 egy minden részletében új, nagy teljesítményű, ugyanakkor kisebb motor

A Stage V normának megfelelő, négyhengeres FPT Industrial motor a Carraro Tractors legújabb választása. Lökettérfogata 2,8 liter, 2300-as fordulatszámon akár 102 lóerőt, míg 1500-as fordulatszámon 415 Nm-t is képes leadni, ami a 3,4 literes motorral megegyező teljesítményt nyújt, mindezt úgy, hogy a motor mérete a 2 literes motorokéhoz hasonló.

Az FPT Industrial F28-as motorját kompakt mérete, nagy nyomatékrugalmassága és üzemanyagtakarékossága miatt választották, hiszen ezek a jellemzők maradéktalanul alkalmassá teszik a motort szőlő- és gyümölcsültetvényekben használt gépekben való alkalmazásra.

A teljes kipufogógáz-utókezelő rendszer (DOC, SCR, DPF) egyetlen modulban van elhelyezve a motorháztető alatt, ezzel még inkább csökkentve az egész rendszer helyigényét, illetve akadálymentes kilátást kínálva a gépkezelőnek.

Hangsúlyos színvilággal kiemelt egyedi stílus

Stílusát tekintve az új termékcsalád a Compact változatoknál már sikeresen alkalmazott színvilágot viszi tovább. A sorok között végzett munka termelékenységének fenntartása érdekében kialakított ergonómia keretében az Agricube Pro lekerekített formákkal, több légbeömlővel ellátott motorháztetővel, illetve a lámpák és LED-ek uralta formákat elegánsan követő vonalakkal rendelkezik.

A színvilág némi változáson ment keresztül; a hagyományos pasztellszürke feltűnőbb, metálos sötétszürke árnyalatot kapott. Az olasz trikolórra emlékeztető zöld-fehér-piros csíkok a nemzeti hovatartozást és az olasz termékek minőségét hivatottak kiemelni.

Forrás: 
Carraro

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb görögdinnye lesz Spanyolországban

Míg 2021 januárjában a Filomena vihar és a nyomában érkező fagyok és havazás bénította meg Spanyolországot, addig ezen a télen a szokatlanul enyhe időjárás következményeitől tartanak. Már decemberben is sorra dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, a dél-spanyol régióban 2022-ben volt minden idők legmelegebb decembere.

Mikor ébred a szőlő?

Sokan, sokszor tették fel a címben említett kérdést az elmúlt években az egyre változó, gyakran egészen enyhe téli időjárást tapasztalva. A szőlő ébredése, rügyfakadásának időpontja azért is fontos számunkra, mert az azt követő kedvezőtlen idő hatására az egész évi termésünk elveszhet, fagykárt szenvedhet.

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Friss évjáratú borokat értékeltek Egerben

Első alkalommal rendezték meg az Egri Csillag Egri Borvidéki Újborverseny január közepén. A megmérettetés lehetőséget nyújtott a reduktív eljárással készített, friss, 2022-es évjáratból származó borok értékelésére.

A 8 legjobb ital a szervezetben lévő gyulladás fékentartására

A szervezetben lévő gyulladás egy természetes folyamat, amely valójában segíthet az egészség megőrzésében. Problémák akkor merülhetnek fel, ha krónikusan magas a gyulladás szintje, ami számos egészségi állapottal jár együtt.

Február 6-ig lehet jelentkezni a MATE gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzésére

Naprakész piaci ismeretekkel indít gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa 2023. márciusában. A megújult tananyag egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a nyersanyagoktól a feldolgozás-technológiákon át egészen a kereskedelemig.

Aktív éven van túl a Da Bibere

Akárcsak az előző évtizedekben, tavaly is aktív volt a Da Bibere Zalai Borlovagrend, hangzott el a civil szervezet balatongyöröki közgyűlésén. Szokás szerint új tagokat is avattak az évindító közgyűlésen.

További fejlesztések a sikeres évet záró AXIÁL-nál

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére 2022-ben az AXIÁL Kft. rendelésállománya növekedett, a cég új telephelyet nyitott Felsőzsolcán és kibővítette bajai szervizét. A jelentős hazai gépkereskedő az AgrárgépShow kiállításon mutatta be terveit és eredményeit, miközben közel 100 gépet ki is állított és leleplezte az utánpótlásnevelési projektjük legújabb kampányarcait, a Galaxiál Hőseit.

Közlekedési balesetek: sokszor a vétlen (is) rosszul jár

Az AGROmash expón igen tanulságos, sokszor megrázó képekkel illusztrált előadást hallgathattak az érdeklődők, a közlekedési balesetek leggyakoribb okairól… A tanulság: figyelmesen, óvatosan, a mindennapi problémákat nem más közlekedőkön levezetve. És akinek telik autóra, az áldozzon egy KRESZ könyvre is...

Növekedhet a görögdinnye termőterülete

A Nunhems Hungary, a BASF, a Seedplus és a Koppert Hungária dinnyetermesztési szakmai estet tartott Medgyesegyházán. Az előadók szóltak a lehetőségekről és kihívásokról, hiszen amíg a tavalyi aszályos év sok növénykultúrát károsított, a görögdinnye keresletének jót tett a forró nyár. A versenyképességhez azonban nemcsak a fajtát és technológiát kell jól megválasztani, hanem lehetőleg minél tovább kell a piacon lenni.