0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

EuroTier 2022: a világ vezető állattenyésztési szakkiállítása

Várhatóan nagyszámú kiállítóval és látogatóval, mintegy 250 000 négyzetméternyi kiállítótérrel, valamint a nemzetközi szakmai és információs programmal az EuroTier 2022 novemberében ismét a nemzetközi állattenyésztési iparág csúcspontja lesz, Hannoverben.

Az EuroTier 2022, a világ vezető szakkiállítása az állattenyésztés és azon belül a haszonállat tenyésztés területén.

A szervező Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), mintegy 1700 kiállítót vár 55 országból, akik november 15. és 18. között mutatják be innovációikat, termékeiket és szolgáltatásaikat a vezető nemzetközi iparági összejövetelen.

Egy 2022. júniusi felmérés szerint nagyon nagy a látogatók érdeklődése. Az idei programok fő témája az „állattenyésztés átalakulása”.

Az EuroTier-en számos nemzetközi és német piacvezető, valamint fiatal, innovatív vállalat és start-up képviselteti magát. Finnországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Dél-Koreából és az USA-ból érkező kiállító jelenléte hangsúlyozza a szakkiállítás magas szintű nemzetköziségét.

Az állattenyésztés átalakítása – az EuroTier 2022 fő témája

A nemzetközi szakmai program idén egy témára összpontosít: a folyamatosan változóban lévő termelési- és értékláncokra. A világ vezető professzionális állattenyésztési szakkiállítása a különféle tematikus programok révén megmutatja, hogy milyen lehetőségei vannak a sertés-, szarvasmarha- és baromfitenyésztőknek:

– Versenyképes gazdálkodás
Az életképes gazdálkodási koncepcióknak, állatbarátnak, környezetbarátnak, klímabarátnak és fogyasztóorientáltnak kell lenniük, ugyanakkor természetesen versenyképesnek is. Német és nemzetközi szakértők a Gazdálkodási koncepciók kiállítási részen (Gesamtbetriebliche Haltungskonzepte) vállalták azt az összetett feladatot, hogy bemutatják a hízósertések, tejelő tehenek és tyúkok számára jelenleg elérhető legmodernebb tartási koncepciókat.

– A takarmányozás jövője lehet: algák, rovarok
A kiállításon számos cég új takarmányokat és takarmányozási módszereket mutat be. Ezen a területen is elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, elvégre a környezetbarát szempontok mellett egyre nagyobb hangsúly kap az állatjólét, a vásárlói igények és az elérhetőség. Olyan új fehérjeforrásokkal is találkozhatnak az érdeklődők, mint az algából, vagy épp rovarokból készült takarmányreceptúrák. A jövő takarmányozása (Feed the Future) tehát kiemelt téma a kiállíltáson.

– Termőföldtől az asztalig – direkt a gazdától
A termékek regionalitása és a nyomon követhetősége egyre több vásárló számára kiemelten fontos. Az irányzat a mezőgazdasági termékeket „közvetlenül a gazdától” szlogenre épül, éppen ezért a farmon történő feldolgozás és a közvetlen értékesítés egyre több agrárvállalat számára válik vonzóvá. A 2022-es EuroTier kiállításon először kerül bemutatásra a direkt marketinghez (Spotlight Direkt Marketing) kapcsolódó technikai megoldások, termékek és szolgáltatások, valamint az aktuális marketingstratégiák. Mindezek a legjobb gyakorlati példákon alapuló különleges bemutató keretében.

– Állatjólét közös érdekünk
A Német Szövetségi Élelmiszer- Német Szövetségi Élelmiszer- és Mezőgazdasági Minisztérium által finanszírozott „Network Focus on Animal Welfare” országos közös projekt, választ ad az aktuális állatjóléti kérdésekre. A baromfiágazatban ide tartozik a ketreces tartási környezet javítása, a szarvasmarha területen az állatjóléti szakértők a tehéntartással kapcsolatos borjúnevelés, etetés és sétáló területek kérdéskörét vizsgálják meg. A sertéstenyésztők megismerhetik az alternatív fialtatási rendszereket, a kocatartás és a malacnevelés istállóépítési koncepcióit, valamint az izofluránnal kapcsolatos tapasztalatokat.

– Tenyészérték a porondon
A tej- és húsmarha-ágazat vezető német és nemzetközi tenyésztővállalatai, szervezetei mutatják be itt tenyészállataikat a TopTierTreff keretében. Emellett a szakmabeliek a német és a nemzetközi juh- és kecskefajtákat is megismerhetik. A rendezvény keretében fajtabemutatóra és bírálatra kerül sor. A tenyésztési kérdésekkel, valamint a tej- és hústermeléssel foglalkozó szakprogram teszi teljessé az információk körét.

Fiatal Gazdák Napja

A november 17-i Fiatal Gazdák Napja a németországi és külföldi fiatal gazdálkodók és agrárhallgatók találkozóhelye. A program a november 17-i EuroTier látogatáson kívül állásfórumokat, nemzetközi panelbeszélgetést és találkozási helyszíneket foglal magában, ahol ismerkedhetnek és tapasztalatot cserélhetnek a látogatók.

Campusok és karrierek

A 26-os teremben minden a szakmai karrierről, valamint a tudomány és a kutatás körül forog. A kiállítók és az oktatási intézmények képzési, továbbképzési ajánlataikat mutatják be a Campus & Career területen. Itt a látogatók kapcsolatba léphetnek a munkaerőt kereső cégekkel, információkat kaphatnak a HR cégektől, illetve tájékozódhatnak a képzési és továbbképzési lehetőségekről. Műszaki főiskolák és egyetemek, valamint kutatóintézetek mutatják be a legújabb tudományos projektjeiket. Előadások és beszélgetések széles skáláját hallgathatják meg naponta a DLG standján, a színpadon.

 

Aktuális információk az EuroTier 2022-ről: www.eurotier.com

 

youtube://v/lT0SzXZDfk4

 

Forrás: EuroTier/DLG