0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Az eFISHient csapata nyerte a E³UDRES² nemzetközi ötletverseny fődíját

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem koordinációjával, mintegy 150 nemzetközi résztvevővel zajlott le a második E³UDRES² nemzetközi ötletverseny, melynek keretében hallgatók, vállalati szakértők és kutatók közösen kerestek megoldásokat olyan európai uniós kihívásokra, mint a fenntartható élelmiszer-előállítás vagy a digitális technológiák ipari alkalmazása.

A program fődíját az alternatív fehérje alapú új élelmiszertermék javaslatával előálló eFISHient csapata nyerte el, amelyben egy portugál és három belga fiatal, valamint a MATE két hallgatója dolgozott együtt.

A MATE részvételével létrejött E³UDRES² európai egyetemi szövetség fő célja, hogy a jövő európai egyetemének kialakításához és működtetéséhez szükséges szinergiákat, jó gyakorlatokat és lehetséges működési modelleket vizsgálja. A konzorciumi tagok olyan programokat szerveznek, ahol az innovációs ökoszisztéma szereplői (vállalatok, egyetemek, helyi hatóságok) közösen dolgoznak ki megoldásokat a 21. századi társadalmi, környezeti és gazdasági kihívásokra.

A projekt keretében e céllal szervezte meg a MATE Innovációs Központja és az egyetem Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központja október 13-14. között a második E³UDRES² nemzetközi ötletversenyt a résztvevő egyetemek kutatói, hallgatói és vállalati partnerei részére. A MATE részéről mintegy 40 hallgató vett részt a projektben.

A hibrid formában tartott rendezvényen mintegy 150 fő vett részt, akik az egyetemek által definiált hat nemzetközi problémára kerestek megoldásokat. A MATE és vállalati partnere, a Medifood Hungary Kft. által beazonosított téma a fenntartható élelmiszer-előállítás kérdése volt, melyen a résztvevők mintegy harmada dolgozott.

A kétnapos rendezvény során az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet több munkatársa, valamint Dr. Cseh Gellért, a Medifood Kft. ügyvezető igazgatója folyamatosan mentorálta a témával foglalkozó csapatokat, ami nagyban hozzájárult, hogy izgalmas, előremutató megoldások születtek.

A záróesten hatfős, a szervező egyetemek által delegált szakértő zsűri választotta ki a legjobb projekteket, melyek közül az alternatív fehérje alapú új élelmiszertermék javaslatával előálló eFISHient csapata nyerte el a program fődíját.

A kiválasztott projektgazdák nyereménye, hogy ötletüket a program folytatásaként szintén a MATE által megrendezésre kerülő E³UDRES² Bootcamp-en validálhatják.

Forrás: MATE sajtóközlemény