0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Elindult a termelés az UBM Holding új szlovákiai takarmánykeverő üzemében

Elkészült és megkezdte a termelést az UBM Holding Nyrt. új takarmánykeverő üzeme a szlovákiai Hernádcsányon a sikeres tesztüzemet követően - közölte a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság az MTI-vel.

A 6,7 millió eurós beruházással létrehozott üzemmel a magyar takarmánygyártó és gabonakereskedő vállalatcsoport gyártási kapacitása tizedével, évi 840 ezer tonnára bővülhet; a fejlesztéshez 478 millió forint uniós pályázati forrást nyertek el.

A hernádcsányi üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek a szlovák, a magyar, a román és a lengyel piacra.

Az új takarmánykeverő üzem csúcskapacitása 2023-ra elérheti az évi 100 ezer tonnát, ezzel több mint háromszorosára ugorhat a csoport szlovákiai gyártókapacitása.

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, 1996-tól működő UBM csoport szójadara importőrként kezdte meg működését, mára a magyarországi takarmánygyártás piacvezetője.

A közleményben kiemelték, a társaság célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon.

Ennek érdekében a román, a szlovák és a szerb piacon újabb beruházási és felvásárlási célpontokat keresnek.

Az UBM csoport árbevétele a 2021-22-es üzleti évben 200 milliárd forintra emelkedett, az előző évi 138 milliárd forintról. A társaság üzleti éve július 1-én kezdődik.

Az UBM Holding papírjaival a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában kereskednek; utoljára október 10-én volt kötés a papírral, 29 200 forintos áron, amely a kibocsátás óta a legmagasabb ár. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb jegyzés 21 000 forint volt.

Forrás: MTI