0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Keresett a datolyaszilva

A költségek drasztikus növekedése ellenére az olasz Domenico Laghi gyümölcstermelő és forgalmazó cég derűlátó a datolyaszilva idei szezonjával kapcsolatban.

Az új idényben az árak egyelőre meglehetősen magasak, akár 3 eurót is kapott az olasz vállalkozás a gyümölcs kilójáért. Természetesen ez csak a szezon elején tartható és kizárólag a kiváló minőségű árura vonatkozik, amely csak nagyon korlátozottan áll rendelkezésre. A Domenico Laghi családi vállalkozást több mint ötven évvel ezelőtt alapították, a jelenlegi cégvezető, Jenny Laghi szerint az általuk termelt datolyaszilva keresett a piacon.

Titkuk a feldolgozásában rejlik; a több évtizedes tudásnak, a technológiának és a tapasztalatnak köszönhetően a gyümölcsben található csípős tannint a feldolgozás során ki tudják vonni.

A termelő szerint egészen augusztus közepéig azt hitték, hogy a rendkívüli aszály miatt nagyon rossz szezon elé néznek. A nyár végén érkező csapadék hatására azonban a gyümölcs mérete megfelelően alakult, a termésátlag pedig a tavalyinál 30%-kal több lesz. A legfontosabb célpiacuk Svájc, oda szállítják a kézzel szedett és válogatott kiváló minőségű datolyaszilva nagy részét.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/hortidaily.com