0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Megemlékezés a makkoshotykai erdész emlékműnél

Makkoshotyka fölött, a Hotyka patak völgyében négy obeliszk őrzi azoknak az emlékét, akik életük meghatározó részét a környékbeli erdőkben, azok szolgálatában dolgozták le. Az első obeliszket 1967-ben Koronky István kezdeményezésére állították fel, ezt újabb emlékművek követték 1985-ben, 2002-ben illetve 2012-ben.

Most tízzel bővült az emlékműveken szereplő nevek listája: azon emberekével, akik az elmúlt évtizedben távoztak az élők sorából.

Sándor Zsolt, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sárospataki Erdészeti Igazgatóság vezetője az ünnepségen úgy fogalmazott: munkájuk eredményeképp olyan örökséget köszönhetünk elődeinknek, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak a makkoshotykai erdőkben, hanem az egész Zemplénben kiemelkedő minőségű állományokat lehet találni.

Azon túl, hogy az innen kikerülő faanyag, a zempléni tölgy „messze földön” híres, de az erdő megmaradt élő, természetes, önműködő egységnek, amelyről más tájegységben már csak álmodhatnak.

Elődeinknek köszönhetően kimagasló értéket őrizhetünk és kezelhetünk, amelyért tisztelettel tartozunk nekik – jelentette ki Sándor Zsolt.

Az ünnepségen az egykori erdészeti dolgozók családtagjai jelenlétében koszorúzták meg az obeliszkeket.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.