0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Állatvédelmi Témahét lesz decemberben

Elindult a regisztráció az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszáló, december 5. és 9. között rendezendő Állatvédelmi Témahétre – áll az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos  egy videóüzenetben bejelentette, a program célja az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre való nevelés, a gyerekek belső motivációjának kialakítása révén.

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek.

A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.

A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is tervezik elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

A kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre. Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.

Az Állatvédelmi Témahéthez civil állatvédő szervezetek is csatlakozhatnak, hiszen ahogy a kormánybiztos kihangsúlyozta, céljuk, hogy a gyermekekben erősítsék a társadalmi szerepvállalást, ezáltal az önkéntesség és az adományozás fontosságát.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A tanintézmények és a civil szervezetek már regisztrálhatnak a www.allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu