Jó étvágyat! - (de belehalhat...)

hiszen Japánban pont ugyanolyan fontosnak tartják a tálalást, mint az étel minőségét.
Az elegáns gömbhal ellenpéldája a svéd surströmming halkonzerv, ami rettentően, büdös, erjesztett heringet tartalmaz. Egy kutatás szerint ez a világ egyik legbüdösebb étele, pedig van pár ellenfele még a piacon.
Élő ételek…
Az érlelés a titok…
Azerbajdzsánban és Iránban bárányfejből és báránykörömből készül a kale pacse leves, amelyet általában reggelire szoktak fogyasztani. Ebbe a bárány szemét és agyát is belefőzik. Rendkívül borzalmas „illatú” különlegesség a kiviak nevű fogás is, amit a hosszú grönlandi telek átvészelése érdekében találták ki, hiszen elég pepecselős megalkotni. Elkészítése nagyjából fél évig tart, úgy készül, hogy egy kibelezett fókatetemet megtömnek különböző madarakkal, majd kipréselik belőle a levegőt, bevarrják, bezsírozzák és egy nagy követ tesznek a tetejére. Esküvőkre, születésnapokra is különösen közkedvelt finomság!

Az előbbiek után már bárki szívesen enne rovart
A rovarok fogyasztása nem új keletű dolog, vannak kultúrák, ahol már régóta a hagyományos táplálkozás alapelemei. Magas fehérjetartalmuk és finom ízük miatt sokan kedvelik őket. A rovarevésnek bizony több előnye is van. A rovarétrend sokkal fehérjedúsabb és jóval kevesebb zsírt tartalmaz, mint a magasabb rendű állatok húsa.
A galacsinhajtó vagy ganajtúró bogár az egyik ilyen rovar-étel amelyet más kultúrákban szívesen fogyasztanak. Főként élve falatozzák az Amazonas-medencéjében, de előfordul az is, hogy parázson sütik meg őket.
A hangyák is közkedvelt eleségnek számítanak egyetlen hátrányuk csak az, hogy jó sok kell ahhoz, hogy egy ember jól tudjon lakni velük. De talán a számunkra leginkább meglepő étel a poloska, melynek íze megsütve állítólag az almáéra hasonlít.