0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 24.

Világbajnokságon szereztek bronzérmet magyar kertépítők fiatalok!

A magyar kertépítő fiatalok bronzérmet szereztek a szakmák világbajnokságán Tallinnban! A verseny 2022. október 24-27. között zajlott Tallinnban, Észtországban, az Eesti Näitused rendezvényközpontban, ahol 16 ország 32 versenyzője mérte össze tehetségét. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2022. október 28-án került sor, Bokor Péter és Hutter Péter bronzérmet szereztek.

Bokor Péter és Hutter Péter a WORLDSKILLS 2022 versenyen kertépítő szakmában a fantasztikus 3. helyezést szerezte meg. A megmérettetés 2022. október 24-27. között zajlott Tallinnban, Észtországban, ahol 16 ország 32 versenyzője mérte össze tehetségét. 

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg Sanghajban tartották volna, ám a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt, emiatt a 15 ország 26 városában bonyolítják le a versenyszámokat. 

Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban. A szakképzés csúcsát szimbolizáló versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérő versenyzők képviselhetik az országot, melyet a kertépítő versenyszámban az Európa bajnok csapat, a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt diákjai nyertek el.

A felkészítés Gódorné Hazenauer Zita szakértő vezetésével a Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium, SKILLS Hungary Tehetséggondozó Kertépítő Bázisán zajlott.

Forrás: worldskillshungary.hu