0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

10 ezernél is több facsemetét ültetnek ősszel a fővárosban

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban - közölte a Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt. Főkert divíziója csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy megkezdik a fasori és parkfák őszi pótlását, ültetését. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőbe, helyi védett területekre, valamint mintegy 900 új fával gazdagodik a többi között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út.

Kiemelték, hogy

ősszel rekordszámban ültetnek erdészeti facsemetéket.

A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő Főkert kertészeti divízió dolgozói ebben a szezonban 876 előnevelt, koros fát ültetnek el. Ezek nagyjából kétharmada főútvonalak, nagyobb forgalmú utak és utcák fasorait gazdagítja, egyharmada a főváros parkjaiban, zöldterületein kerül végső élőhelyére.

Fákat ültet a Főkert az Andrássy úton, a Diós-árokban, a Rottenbiller utcában és a Fiumei úton. A helyszínekről az ültetéseket követően a megszokott módon a BP Fatár alkalmazásban adnak további információkat – emelték ki.

Az ültetendő fák számát és fajait tartalmazó táblázat itt böngészhető: https://bit.ly/őszi_faültetések_2022

A kormányrendelet értelmében a fakivágások utáni fapótlások esetében alkalmazkodni kell a meglévő fasor fafajához, de vannak olyan esetek, amelyek a fafaj cseréjét indokolják.

Ilyen lehet például egy kártevő megjelenése vagy a fák életterének megváltozása – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI