0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Túl szelídek a farkasok Hollandiában

Túl szelídek a farkasok a holland nemzeti parkban. Megpróbálják őket paintball fegyverekkel távol tartani. az emberektől.

A holland Gelderland tartományban engedélyezni fogják, hogy a szelíd farkasokat paintball-pisztolyokkal űzzék el, hogy megakadályozzák, hogy az állatok túl közel kerüljenek az emberekhez, és esetleg megtámadják őket. A döntésre azt követően került sor, hogy nyilvánosságra került egy videó, amelyen egy szelídnek tűnő farkas látható, amint közelről elsétál egy család mellett a Hoge Veluwe Nemzeti Parkban. Korábbi felvételeken pedig több fotós látszik, amint a nemzeti parkban egy farkast körülvesznek és fényképeznek.

A Faunabescherming környezetvédelmi szervezet azzal vádolja a Veluwe park vezetőségét, hogy a farkasokat etetik, hogy megszelídítsék őket, és így minősítsék „problémás állatnak”, ami lehetővé teszi az eltávolításukat vagyis a kilövésüket. A Veluwe park tulajdonosa, Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, aki tagadja a vádat, bár korábban gyakran hangoztatta, hogy a farkasoknak nincs helyük Hollandiában.

A tartományi hatóságok most úgy döntöttek, hogy a szelíd farkast el kell tántorítani attól, hogy közeledjen az emberekhez, amit paintball fegyverekkel fognak megoldani.

A festéknyomok jelzik majd, hogy melyik állatra lőttek. A farkasok és az emberek közötti távolságnak legalább 30 méternek kell lennie.

A park tulajdonosa beleegyezett ebbe a tervbe, bár szerinte ez nem lesz igazi megoldás, ez csak arra jó, hogy a kilövéssel kapcsolatos döntést ne kelljen most meghozni a hatóságoknak.

A farkasok védett fajnak számítanak, és nem lehet őket irtani.

A tartományi hatóságok szerint a paintball fegyverek használata a szelíd és potenciálisan problémás farkasok kezelésére vonatkozó irányelveken belül van. Egyelőre nem világos, hogy Gelderlandban mikor kezdik meg a farkasok elriasztását. A fegyverek és a festékgolyók hasonlóak lesznek azokhoz, amelyeket a rendőrség használ a zavargások idején.

Forrás: dutchnews.nl