Back to top

Adománygyűjtő akció a KUTYATÁR részére

2022. november 15-től december 20-ig zajlik az adománygyűjtő akció a KUTYATÁR Egyesület állatai részére, melynek keretében egy szerencsés adományozó 2 fő 2 éjszakás utalványt nyer

A Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület szervezésében, valamint a SEFAG Zrt. és az általa üzemeltetett Hotel Kardosfa közreműködésével 2022. november 15-ével indul az az adománygyűjtő akció, amelynek kedvezményezettje a kaposvári KUTYATÁR Természet- és Állatvédő Egyesület, illetve kis lakóik.

Az akció keretében az Egyesület száraztápot, almot, fertőtlenítő- és mosószert, valamint fémvödröket és kutyaólak javításához használható maradék faanyagokat (deszka, tetőléc, OSB lap) vár elsősorban.

Az adományokat 2 gyűjtőpontra lehet vinni, egyrészt a SEFAG Zrt. kaposvári irodaházához (Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 21.) munkanapokon 6.30 órától 19.30 óráig, másrészt pedig a Kardosfa Hotelhez (Zselickisfalud, Kardosfapuszta 1.) folyamatosan az akció teljes időtartamában.

Az adományozók között 2022. december 21-én kisorsolnak egy, a Kardosfa Hotelbe, 2 fő részére 2 éjszakára szóló ajándékutalványt.

Az akció szabályzata és adatvédelmi tájékoztatója, valamint bővebb információ a Hotel Kardosfa Facebook oldalán olvasható november 15-től.

A nyereményjáték szabályzata a https://hotelkardosfa.hu/szabalyzat oldalon elérhető.

A szervezők mindenkit buzdítanak arra, hogy karácsony közeledtével lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a hányatott sorsú állatok jobb létéhez.

Köszönet minden adományozónak!

Forrás: 
SEFAG Zrt. közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A dobogó tetején

Az erdő mélyének csöndje a tanyája, ahová csak a vad talál, sűrű lombú fák alatt ballag, mert az erdőben leli nyugalmát. Ez az érzés él azokban, akik lelkükben őrzik a természet iránti tiszteletet és vonzalmat, és e belső késztetésüktől vezérelve döntenek majdani hivatásukról.

Nőtt az orosz mezőgazdasági termelés

Oroszország mezőgazdasági termelése 2022-ben 10,2 százalékkal nőtt - derült ki az orosz szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) által szerdán közölt adatokból.

Fontos a származás

Hiánypótló összeállítást készített a Bajor Erdészeti Igazgatóság, amellyel a jövőben a klímabarát erdők telepítését kívánják könnyebbé tenni, jelentette be Michaela Kaniber tartományi agrárminiszter.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Alföldi dudoros és bécsi keringő - galambkavalkád Dabason

Dabason rendezték meg a szokásos év eleji nagyszabású galambkiállítást, melyen három fajtaklub jubileumáról is megemlékeztek. A Pergő Fajtaklub 100 éves, a Magyar King Klub 60, a Mondain Fajtaklub pedig 50 éves idén.

Méhbarát téglát alkotott egy brit kutatócsoport

A beporzók fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni: a mezőgazdaság és az ökoszisztéma számára is nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtanak. De hogy segíthet rajtuk egy tégla?!

Schmidt Egontól búcsúzunk

91 éves korában elhunyt Schmidt Egon neves ornitológus, Kossuth-díjas író, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alapítója és tiszteletbeli elnöke, a magyar természetvédelmi ismeretterjesztés kiemelkedő alakja, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte.

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhhoteleket

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhhoteleket, amelyekkel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért - hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

A mézjelölési szabályok szigorítását sürgeti Magyarország Brüsszelben

Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam kérte az Európai Bizottságot a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó előírások szigorítására.

Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter.