0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egy fűszer, mellyel a reggeli kávé hozzá járulhat a szív egészségéhez

Szinte minden kávéfogyasztónak megvan a kedvenc módszere arra, hogyan készíti el a reggeli kávét - forrón vagy jegesen, feketén vagy tejszínnel, cukorral vagy cukor nélkül. Azonban sajnos sok alapanyag, amit hozzáadunk, a magas cukor- és kalóriatartalmuk miatt komoly terhet róhat az egészségünkre. De létezik egy remek fűszer, mely a egyszerre javíthatja a reggeli kávét és a szívműködést is...

Hogy többet megtudjunk erről az egészséges fűszerről, és arról, hogy miért olyan jó ötlet hozzáadni a kávéhoz, Juliana Tamayo regisztrált dietetikus, elmondja a fahéj és a kávé szívre gyakorolt jótékony hatását.

Fahéj

A fahéj nem csak arra jó, hogy az édességeket finomabbá tegye! Mint kiderült, ez a fűszer tele van a szervezetünkre jótékonyan ható anyagokkal, amelyek csodákat tehetnek a szív egészségével.

A fahéj előnyei a szív egészségére

Ha olyan egészséges fűszerekről van szó, amelyek feldobhatják a kávét, a fahéj az egyik legjobb választás. „Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és némi antioxidánst is tartalmaz” – mondja Tamayo. Sőt, megjegyzi, hogy

„tanulmányok szerint a fahéj csökkentheti az LDL- és a trigliceridszintet (neutrális zsírok) is, a koleszterin két típusát, amelyek gyakran vezetnek elhízáshoz és szívbetegségekhez”,

ami azt jelenti, hogy ha egy ilyen ízletes fűszert adunk a reggeli csésze kávénkhoz, az idővel nagyszerű módja lehet a szív egészségének fenntartásához.

Ráadásul egyes tanulmányok még azt is kimutatták, hogy „a fahéj csökkentheti a magas vérnyomást, különösen, ha rendszeresen fogyasztják” – folytatja Tamayo. Ezt a tulajdonságát nem szabad alábecsülni, mivel „a magas vérnyomás igen gyakori az amerikaiaknál, gyakran cukorbetegség diagnosztizálása után vagy anyagcsere-betegség részeként merül fel.”

A kávé előnyei a szív egészségére

Már tudjuk, hogy a fahéj rendszeres fogyasztása egészségesebb szívműködéshez vezethet, de hogyan játszik szerepet a szív egészségében, ha konkrétan a kávéhoz adjuk? Nemcsak finom ízt ad az italnak, hanem fokozza az ital által már eddig is kínált előnyöket.

„A kávénak jól ismert tulajdonságai vannak a szívbetegségek megelőzése szempontjából” – állítja Tamayo.

„A napi 1-2 csészényit fogyasztó egyéneknél kimutatták a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatának csökkenését.” Ez nagyrészt a kávéban található antioxidánsoknak köszönhető, amelyek segíthetnek csökkenteni a sejtkárosodást és megvédhetik a szívet a szövetkárosodástól.

Tehát, ezeknek a szívbarát lehetőségeknek a kombinálása remek ötlet, feltéve, hogy 1-2 csészénél maradunk, és nem visszük túlzásba. „Mivel a kávé és a fahéj is hozzájárul a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez, jó ötlet, ha ezt a fűszert is hozzáadjuk a reggeli csészénkhez” – zárja Tamayo.

További cikkeink a témában:

Fahéj: jótékony hatású az egészségre, de mennyi a túl sok belőle?

Levert, rossz a kedve? Igyon egy kávét! – A kávéfogyasztás javíthatja a kedélyállapotot

A tea és a kávé is jó antioxidáns- és koffeinforrás, de melyik a jobb?

Forrás: shefinds.com