0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nyolcvanmillió forintos kárt okoztak orvvadászok

Egyebek mellett orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség két magyar és egy szlovák férfival szemben, aki 2016 és 2020 között a Béda-Karapancsa vadászterületen 190 vadat ejtett el jogtalanul és okozott ezzel nyolcvanmillió forintos kárt - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádhatóság közleménye szerint az egyik magyar vádlottnak a sértett erdészeti társasággal volt meghatározott fajtájú és darabszámú vad elejtésére szóló vadászati szerződése, míg barátja, egy szlovák férfi bérvadászati szerződéssel ejthetett el vadakat a Mohács környéki területen.

A két férfi – olykor tilalmi időszakokban és tiltott eszközökkel – jóval több vadat ejtett el, mint amennyire az engedélyük vonatkozott, emellett olyan trófeás állatokat is megöltek, amelyek elejtésére engedélyük sem volt.

A vádlottak az elejtett gímszarvasok, vaddisznók trófeáit kikészítették, húsukat feldolgozták és eltulajdonították, míg az elejtett vadak maradványainak elhantolásához a magyar vadász egy ismerősét – az ügy harmadik vádlottját kérték fel.

A nyomozás során a szlovák vadász tanyáján jelentős mennyiségű húskészítményt foglaltak le a nyomozók, ennek ellenére a két vádlott már a lefoglalást követő napon elszállította a hatósági pecséttel elzárt készítményeket, ezzel további bűncselekményt követett el.

A két vadásszal szemben lopás, orvvadászat, zártörés, harmadik társuk ellen hulladékgazdálkodás megsértése miatt emeltek vádat.

Forrás: MTI