0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Budapesten tartják éves találkozójukat a hazai állatkerti szakemberek

Csütörtöktől a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont a magyarországi állatkerti szakemberek hagyományos éves találkozójának, a Zoo Disputának.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szerdai közleménye szerint a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (MÁASZ) által szervezett szakmai eszmecserét csütörtökön és pénteken tartják meg, szombaton pedig kirándulással zárul a program.

Az idei Zoo Disputa fő témája az állatvédelem lesz.

Szó esik majd többek között az állatkertek állatvédelmi szerepéről, az állatmentésről, az állatkerti állatok jóllétéről való gondoskodásról, illetve az állatvédelem, az állatmentés és az állatjólléti eredmények felhasználásáról az állatkert-pedagógiában, az állatkertekben folyó ismeretterjesztő, szemléletformáló munkában – olvasható a közleményben.

Mint írják, a konferencia első két napján előadások, kerekasztal-beszélgetések, szakmai vezetések és bemutatók, illetve élménypedagógiai csapatjátékok is lesznek. Szombaton a Zoo Disputa résztvevői a Kecskeméti Vadaskertet, illetve a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó fülöpházi homokbuckáknál kialakított tanösvényt látogatják meg.

A közleményben felidézik, hogy a Zoo Disputa hagyományai egészen az 1980-as évekig nyúlnak vissza.

Az 1983-ban alakult szövetség égisze alatt indult kezdeményezés egyik fő szellemi atyja a Veszprémi Állatkert egykori legendás igazgatója, Kasza László (1921-2008) volt.

Forrás: MTI