0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Corteva Crop Solution HUN Kft: Profi kínálat új néven

Alig egy hónapja, hogy a vállalatcsoport eddigi cégeit összevonva egységes néven jelent meg a Corteva. A növényvédő szer, vetőmag, nitrogén menedzsment hármasára épülő vállalat továbbra is a fejlesztéseket tűzte ki célul, hogy a termelőket partnerként a sikeres gazdálkodásban segítse.

„2020-ban megfogalmaztuk a tíz évre szóló fenntarthatósági célkitűzéseinket, éppen ezért olyan termékekekel jelentünk meg a piacon, melyek megfelelnek a mai kor elvárásainak. Portfóliónk 95 százaléka az uniós szabályzók szerint épül fel”- kezdte előadását Borsos László, a cég ügyvezetője Győrben, a szezonnyitó konferenciasorozatuk szerdai állomásán.

A szakember kiemelte, a biológiai termékkörben is nagyot léptek, ezen a piacon rövidesen szeretnének 20 százalékos piaci részesedést elérni, 4-5 készítményük is debütálás előtt áll.

A csávázószereken kívül legújabb eredményük a BlueN. Néhány éve még furcsán néztek az emberre, ha a nitrogén megkötését valaki a légkörből gondolta megoldani. Pedig a 78 százalék nagy lehetőségeket rejt, a Corteva tudományos eredményeket tud felmutatni a légköri nitrogén hasznosítására. A levélre kijuttatott baktérium készítmény gyorsan felszívódik, s sokoldalúan segíti a növény fejlődését. A BlueN kedvező fogadtatásban részesült termelői körökben, hiszen hektáronként 30-60 kilónyi nitrogén műtrágya kiváltására alkalmas. Míg a felszínen a BlueN, addig a talajban az Instinct tartja regulában a nitrogént. Ez utóbbi készítményük, bár ma már megkerülhetetlen, megjelenésekor megelőzte a korát.

A rendezvényen bemutatták az újdonságokat a Pioneer kukorica vetőmag kínálatában, az Optimum AQUAmax® hibrideket a hatékony termelés érdekében.

A Pioneer linolsavas és magas-olajsavas napraforgó hibrideket. Egyedülálló kombinációkat, forradalmian új hatóanyagot. A Verben-t és a Queen-t, a Corteva új generációs gombaölő szereit kalászosokban. A cég innovatív és korszerű gyomirtó készítményeit – Korvetto, Quelex, Rexade és Viballa – repcében, kalászosokban és napraforgóban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu