Back to top

Gál Sándor Praxismenedzsment díj 2022

Magyarország egyik meghatározó, piacvezető állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, a 100 százalékban magyar tulajdonú AlphaVet minden évben díjjal ismeri el az állatorvosi szakma legjobbjait. A Gál Sándor Praxismenedzsment díjat 2022-ben Dr. Mentes Árpád és a Soproni Állatorvosi Centrum kapta.

dr. Mentes Árpád munka közben
dr. Mentes Árpád munka közben
Fotó: AlphaVet
Dr. Mentes Árpád 1995-ben szerezett diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen, ezt követően 2004-ig alkalmazott klinikus állatorvosként és egyidejűleg hatósági állatorvosként is dolgozott.

2005-ben került tulajdonostársként jelenlegi cégükhöz. Ekkor a csapat kizárólag négy tulajdonos állatorvosból állt, alkalmazottaik nem voltak. Egy olyan ingatlanban voltak kénytelenek dolgozni, amely sem kialakításában, sem infrastruktúrájában nem volt alkalmas a korszerű állatorvosi ellátáshoz.

Kezdetektől fogva próbálta új alapokra helyezni a rendelő gyógyszerforgalmát, új utakat- koncepciókat nyitott meg; innovatív szerződéseket kötöttek, elsősorban a gyógyszerpiacot érintve.

2007-ben nyitották meg tudatos döntést követően a rendelőtől távoli helyen, a belvárosban működő állatgyógyszertárunkat. Próbáltak a pet shopokban akkoriban kezdődött gyógyszerforgalmazással szemben nemcsak a kínálatban, hanem a kommunikációban is különbséget felmutatni.

A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
Fotó: Soproni Állatorvosi Centrum fb-oldal

2017-ben költöztek új klinikájukra, mely döntő részben az előző helyen szerzett negatív tapasztalatokból okulva épült fel. A hatalmas váróterem recepcióval, az egymás támogatására a helyiségeket összekötő szervizfolyosó létrehozása, a műgyanta padozat, a bejárattól elkülönített három kijárat, a korszerű légtechnika, a klimatizált terek, az akadálymentesített mosdó mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a várakozó ügyfeleik és a csapatuk is jobban élje meg a sokszor embert próbáló napokat. Néhány hete befejeződött a napelemes rendszerük telepítése is.

Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Fotó: AlphaVet

A kezdetben négyfős kollektíva ma már 20 fősre duzzadt, de mindig igyekeztek jó csapatot építeni és azt meg is tartani, minden körülmények között.

A vár ereje nem a kövekben, hanem a védők lelkében van! Egész életében igyekezett a maximumot nyújtani, mindig többet követelve magától, mint másoktól. Igyekszik a klinikára először érkezni és utoljára távozni. A praxismenedzsmentet sosem tanulta, tetteit mindig az érzései, de legfőképp a hite vezérelték.

A családja – felesége és két gyermeke – és a kollégái támogatása nélkül pedig ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/AlphaVet

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az UNESCO szellemi kulturális örökség része lett a lipicai lótenyésztés

A lipicai lótenyésztés hagyománya szellemi kulturális örökség részeként felkerült az UNESCO listájára – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A krónikus rovarölőszer-hatás károsítja a méhek látását

Egy Rachel Parkinson és munkatársai által most közzétett tudományos cikk eddig nem alkalmazott, új vizsgálati módszerekkel gyarapítja a bizonyítékok sorát, hogy a neonikotinoidok hosszabb távon igenis káros hatással vannak a méhek látásán keresztül viselkedésükre, tájékozódásukra.

Újabb lúdtelepen mutatták ki a madárinfluenzát Magyarországon

Újabb tömőlúdtelep állatainál mutatta ki a magas patogenitású madárinfluenza vírust a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A Tótkomlós településen történt kitöréssel a járvány már Békés megyét is elérte. Az érintett lúdállomány felszámolása, valamint a védő- és megfigyelési körzetek kijelölése haladéktalanul lezajlott.

Idén is lesz Ügetőszilveszter a Kincsem Parkban

Az idén is "Ügetőszilveszterre" várja a lovassportot kedvelő nagyközönséget december 31-én a Kincsem Park.

Ismét veszett rókát lőttek ki

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Beruházási vidékfejlesztési támogatások

A KAP Stratégiai Terv keretében, a korábbi támogatási ciklusokhoz hasonlóan, ismét fontos szerepet kapnak a beruházás típusú beavatkozások, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a versenyképes mezőgazdaság és élelmiszer-előállításhoz, illetve vidékfejlesztéshez.

Bajorországban terjed a madárinfluenza

Azonnali hatállyal előírta a madárinfluenza elleni biztonsági intézkedések bevezetését a bajor környezetvédelmi minisztérium. A házi és a kereskedelmi baromfiállományok megvédése érdekében intézkedett a tárca, miután Németországban, Bajorországban is találtak madárinfluenzás eseteket, telepeken és vadon élő madarak között egyaránt.

A szénapárolás árnyoldala

A forró gőzzel kezelt szénában nincsenek káros mikroorganizmusok, sőt, az apró részecskéket is megköti ez az eljárás, így az asztmás lovak evés közben nem szívják be a port a tüdejükbe, és nem okoz tüneteket. Azonban egy új kutatás szerint nem olyan egészséges ez a fajta takarmány, mint gondolták.

Terület- és állatlétszám-alapú zöld támogatások

A mezőgazdasági termelést a megváltozott környezeti feltételekhez kell igazítanunk. Az Agrárminisztérium a környezet- és klímatudatos mezőgazdaság fejlesztésének folyamatában ezt úgy fordíthatja gyakorlattá, hogy kötelező és korlátozó szabályok helyett még nagyobb hangsúlyt fektet önkéntes és ösztönző jellegű programokra.

Az ázsiai méhatka elleni küzdelem - Illóolajokkal a Varroa ellen

Írásaim előző részének a végén azzal az ígérettel búcsúztam, hogy most a hazai és nemzetközi méhészeti kutatóintézetekről esik majd szó. Jelen írásomban mégis az egyre szélesebb körben kutatott illóolajok/esszenciális olajok méhegészségre gyakorolt hatásainak megismerésére invitálnám a kedves olvasókat.