0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Adventi kertajánló

A korai sötétedéshez igazított nyitvatartási idővel, de számos hazai botanikus kert és arborétum tart nyitva a téli hónapokban. Sőt, programokkal is több helyen készülnek, ezekből válogattunk.

Az ELTE budapesti Füvészkertjében ezen a hétvégén, november 26-án még tart egy gyerekkertész-foglalkozást a Szamóca Kiskertész Klub, 3-12 éves gyerekeket várnak alkotni, növényt ültetni (az alkotások hazavihetők).

Ugyancsak füvészkerti, bár más jellegű aktualitás, hogy a kert dolgozói

különleges karácsonyi jótékonysági licitet kezdeményeztek:

karácsonyi ajándéknak is adható saját alkotásaikat, saját növényeiket ajánlották fel, hogy a Füvészkertért Alapítványnak támogatást gyűjtsenek. A felajánlott alkotásokra, növényekre a Füvészkert Facebook-oldalán lehet licitálni december 1–7. között.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben beltéri programmal készültek.

A december 4-én tartandó „Érdekes növényi életformák, fura élőhelyek a trópusokon” című élménytúrán

a botanikus kert üvegházi kurátora nemcsak lenyűgöző érdekességről mesél, hanem a különböző típusú egzotikus növények neveléséről és igényeiről is. Sőt, a résztvevők a séta végén elkészíthetik és hazavihetik saját egzotikus szobadíszüket.

A badacsonyörsi Folly Arborétumban december 10-én ünnepélyes keretek között kapcsolják fel a Folly Fényfestés kerti fényeit,

amelynek köszönhetően még szürkületben, sőt sötétedés után is megcsodálhatóak a növények. Az ünnepi fények mellett különleges fény-, és képivilág is megelevenedik a kert örökzöldjein. A „Folly Kincsei” játékot pedig az adventi időszak minden szombatján meghirdetik (november 26., december 3., 10., 17) természetkedvelő kicsiknek és nagyoknak, kb. 1,5 órában lehet kincset keresni.

Mindhárom említett gyűjteményes kert nyitva tart egyébként egész télen – a Folly Arborértum ráadásul nem is csak sötétedésig –, de nem csak itt lehet téli növényeket csodálni. Egész télen látogatható egyebek között a Budai Arborétum (az egykori Kertészeti Egyetem, ma MATE Villányi úti kertje), a Szarvasi Arborétum, a Szegedi Füvészkert, a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje, a Soroksári Botanikus Kert, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertje, a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kert, valamint az Agostyáni Arborétum is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu