0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Bajorországban terjed a madárinfluenza

Azonnali hatállyal előírta a madárinfluenza elleni biztonsági intézkedések bevezetését a bajor környezetvédelmi minisztérium. A házi és a kereskedelmi baromfiállományok megvédése érdekében intézkedett a tárca, miután Németországban, Bajorországban is találtak madárinfluenzás eseteket, telepeken és vadon élő madarak között egyaránt.

Október óta összesen négy esetet észleltek Bajorországban, Miltenberg és Landshut környékén, de Németország többi részén több, mint 1200 baromfit és vadmadarat diagnosztizáltak idén madárinfluenzával.

A fokozott biológiai biztonsági intézkedések betartása Németországban is azt jelenti, hogy meg kell akadályozni a vadon élő madarak és haszonállatként tartott baromfiállományok érintkezését.

Elővigyázatossági intézkedésként a baromfitartó gazdaságok a lehető legnagyobb területét szűk szemű hálóval kell fedni, különösen vízfelületek közelében. A fokozott biológiai biztonsági intézkedések mellett további védelmi intézkedéseket is tartalmaz a mostani rendelet. Megtiltja például állatkiállítások és állatvásárok rendezését, valamint a vadon élő madarak etetését.

Forrás: Bayerische Landwirtschaftliche Wochenblatt