0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Intelligens permetezés Európában

Az idei SIMA kiállításon mutatta be Európában a John Deere a növényvédő permetezőgépeihez kifejlesztett See & Spray funkciót. A gépeket az amerikai vállalat hollandiai gyárában, Horstban gyártják.

A See&Spray-vel felszerelt permetezőgépek felismerik a gyomokat és célzottan kezelik őket, amivel a gyártó ígérete szerint akár egyharmadára lehet csökkenteni peszticidhatóanyag-kijuttatást. A See&Spray kamerái által közvetített képeken a számítógépes rendszer képes valós időben szín alapján megkülönböztetni a haszonnövényeket és a gyomokat. A permetezőgépek munkaszélességének minden méterére jut egy kamera. A processzorok feldolgozzák a képeket, és az alapján aktiválják az általuk vezérelt szakasz fúvókáit a pontkezeléshez.

A See&Spray rendszert a Gen 4 kijelzőt használó John Deere gépeken lehet használni. A gyomirtószer-kijuttatást a rendszer a pontos GPS-koordinátákkal együtt rögzíti. Az adatokat természetesen fel lehet tölteni a John Deere Operations Center portálra, hogy azokat is figyelembe véve határozzák meg a gazdálkodók a területen szükséges további beavatkozásokat, vagy hogy megosszák őket a szaktanácsadójukkal.

Forrás: Agrarheute