0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 24.

Focisztárok, mint étterem tulajdonosok

A focisták nem csak a labdáért rajonganak, sokak a gasztronómia szerelmesei is. A katari labdarúgó-világbajnokság néhány sztárja étterem tulajdonosként is híressé vált.

A vendéglátás az egyik legnehezebb üzletág, ahogy azt a tapasztalt vendéglátósok is elismerik. Mindazonáltal a híres labdarúgók szívesen fektetnek pénzt a vendéglátóiparba.

A saját étterem álma egyetemes vágy, amely pénztárcától függetlenül egyesíti az embereket. Valamiért meg vagyunk győződve arról, hogy a saját étterem egy nagyszerű ötlet, amely kiváló üzlet lesz, és boldoggá tesz minket, mert egy terített asztal körül barátok és szeretteink társaságában tölthetjük majd az időt. Ez az idilli kép azonban megváltozik, amint úgy döntünk, hogy a gyakorlatban is megvalósítjuk álmunkat, és  belépünk a gasztronómia üzleti világába. Tudás, tapasztalat, néha hatodik érzék, és  még szerencse, pontosabban mindezek tökéletes kombinációja szükséges ahhoz, hogy egy éttermet sikerre vigyünk.  

A labdarúgók azonban optimistának tűnnek, mivel lelkesen vállalkoznak éttermek nyitására.

A világ legjobb játékosai közül többen is úgy döntöttek, hogy vendéglátósként is kipróbálják magukat.

Például 2018-ban  Nyílt meg Ibizán és Londonban is a Zela nevű étterem, amelynek tulajdonosi köre rendkívül impozáns, hiszen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott és nemrég még a Manchester United sztárja mellett beszállt az üzletbe Rafael Nadal teniszező, Enrique Iglesias énekes, és Pau Gasol spanyol kosárlabdázó, a Los Angeles Lakers egykori sztárja is. Jelenleg Ibizán tudunk asztalt foglalni, a londoni egységet bezárták. Az étlapon a japán és a mediterrán konyha fúziójának kreációi találhatók.  Ronaldonak egyébként több szállodája is van, kettő Portugáliában, a Madeira szigetén található Funchalban és Lisszabonban központjában, a Pestana CR7 Hotel, közvetlenül a reprezentatív Praça do Comércio tér mellett. Itt található a CR7 Corner Bar & Bistro Baixa, ahol teljesen érthető módon az ételek mellett  focimeccseket is lehet nézni.

Tervei szerint a CR7 szállodalánccá bővül, a világ több pontján működnek majd hotelek. Tavaly nyáron ugyanezzel a névvel Madridban is elindított egy exkluzív 168 szobás hotelt.

Lengyelországban a legismertebb focista-étteremvezető Robert Lewandowski. Étterme 2021-ben nyílt meg, és már a kezdetektől fogva nagy érdeklődést keltett a varsóiak körében, akik sorban álltak, hogy „Lewandowskynál” ehessenek. Nine’s w Browarach Warszawskich az amerikai konyha által inspirált ételekre specializálódott.

Lionel Messi, az argentin válogatott sztárja, amikor az FC Barcelonában játszott, a Bellavista del Jardin del Norte éttermben volt érdekelt. Mióta viszont a Paris Saint Germainben rúgja a labdát, a barcelonai étterem bezárt. Messi azonban továbbra sem mond le a gasztronómiáról, mert  Argentínában, szülővárosában, Rosarióban  VIP  néven nyitotta meg éttermét. Nem nehéz kitalálni, hogy hagyományos argentin konyhát visznek, középpontban a steakekkel.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/rp.pl