Back to top

Részegen ne másszunk galambdúcba

Megszállott és egészen ittas galambász járt pórul egy öt méter magas galambdúcban.

Egy férfit felmászott egy galambdúcba, hogy versenygalambokat lopjon, a házigazda viszont lecsapott rá a lengyelországi Kamieniec Ząbkowickiben. A rendőrség is kiszállt a helyszínre.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a helyi gazdaság tulajdonosa délután felment a dúcba, hogy éjszakára bezárja kedvenceit.  A galambok mellett viszont egy ismeretlen férfit talált, aki egy fehér zsákot szorongatott.

Egy kicsit korán van még a Mikulás érkezéséhez, gondolta, ezért a tulajdonos az
Fotó: Pixabay/illusztráció
egyetlen logikus dolgot tette, bezárta a tolvajt a galambdúcba, és hívta a rendőrséget  

- számolt be az esetről a rendőrség  sajtóreferense, Katarzyna Mazurek.

A bűnüldöző szervek megállapításai szerint a ząbkowicei lakos azért tört be a galambdúcba, hogy ellopja az értékes törzskönyvezett madarakat. A galambok között 20 darab értékes Mulemans fajtájú egyed is volt, amelyek közül kettőt már az idegen férfi zsákjában találtak meg.

 Mielőtt a rendőrök elfoghatták volna a 40 éves férfit, le kellett hozniuk az 5 méter magas  galambdúcból, amelyhez csupán egy keskeny falétra vezetett. Segítségül a tűzoltókat hívták, akik a  rajtakapott tolvajt biztonságban lejuttatták  a földre, ahol azonnal letartóztatták.

Ezt követően  megszondáztatták, és a teszt több, mint két ezrelék alkoholt mutatott ki a szervezetében.

A tolvaj elmondta, hogy hogy ő maga is rendelkezik galambokkal, és az volt a terve, hogy a összeházasítsa a galambokat, hogy növelje a szaporulatát. A madarak épségben és egészségesen kerültek vissza a tulajdonosukhoz, de a tolvaj kénytelen lesz a bíróságon is magyarázatot adni a galambdúcban eltöltött órákról.

Forrás: 
agropolska.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bill Gates is befektetett egy ausztrál startupba, amelynek célja a tehenek metántermelésének csökkentése

Bill Gates más milliárdosokhoz csatlakozott, akik egy ausztrál klímatechnológiai startupba fektetnek. A startup célja, hogy laboratóriumban előállított takarmány-adalékanyaggal csökkentik az állattenyésztés metánkibocsátását.

Sajttal kereskedtek, ötmilliárd forint áfát csaltak

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség - közölte a NAV a Facebook-oldalán. A szervezet győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Együttműködési megállapodás az állatvédelem népszerűsítésére a nyugdíjasok körében

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségével, a közös munka célja az állatvédelem népszerűsítése a nyugdíjasok körében.

A kutyák meg tudják mutatni az embernek, amit akarnak, a malacok nem

A családi kedvencként tartott kutyák és törpemalacok viselkedését összehasonlítva arra jutottak az ELTE etológusai, hogy az ember figyelmének egy számukra kívánatos dologra irányítása nem egy általános képesség a háziasított állatok körében: míg a kutyák igen, a malacok nem rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek ehhez a képességhez szükségesek.

Ha látja az ember, hogy valami működik, lehet továbblépni

Rácz Károlyék jáki majorsága hivatalosan is mintagazdaságnak minősül, ahová mezőgazdasági szakiskolai csoportok és a mosonmagyaróvári egyetem hallgatói járnak gyakorlati ismereteket szerezni. Van is mit tanulniuk, hiszen mindhárom tulajdonos agrármérnökként végzett.

A nem állami laboratóriumok éves tevékenységének bevallási határidejéig már csak pár nap van hátra

Január 31-e a végső időpont a nem állami laboratóriumok számára, hogy beküldjék az éves tevékenységükről szóló jelentésüket a Nébih részére. Mindez egyaránt vonatkozik az üzemi-, illetve a szolgáltató laboratóriumokra is.

Munka- és hobbilónak, sőt hippoterápiára is alkalmas

A Vas megyei Répcelakon élő Pap György gyerekkorában a téesz igáslovai mellett szívta magába a lovak szeretetét. 1986 óta tart saját lovakat; kezdetben magyar hidegvérű fajtát tenyésztett, az utóbbi öt évben váltott át a muraközire.

Juhnyájba rohant egy vonat Brassó megyében, a juhász is életét vesztette

Juhnyájba rohant egy vonat pénteken délután az erdélyi Brassó megyében, a balesetben a juhász is életét vesztette - számolt be a News.ro román hírügynökség.

Költségek és károsanyag-kibocsátás csökkentése a marhahústermelésben

A Queenslandi Egyetem által vezetett kutatócsoport olyan eszközt fejlesztett ki, amely segít a marhahúsiparnak egyszerre csökkenteni a költségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását, miközben globálisan kielégíti a hús iránti keresletet.