0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Részegen ne másszunk galambdúcba

Megszállott és egészen ittas galambász járt pórul egy öt méter magas galambdúcban.

Egy férfit felmászott egy galambdúcba, hogy versenygalambokat lopjon, a házigazda viszont lecsapott rá a lengyelországi Kamieniec Ząbkowickiben. A rendőrség is kiszállt a helyszínre.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a helyi gazdaság tulajdonosa délután felment a dúcba, hogy éjszakára bezárja kedvenceit.  A galambok mellett viszont egy ismeretlen férfit talált, aki egy fehér zsákot szorongatott.

Egy kicsit korán van még a Mikulás érkezéséhez, gondolta, ezért a tulajdonos az egyetlen logikus dolgot tette, bezárta a tolvajt a galambdúcba, és hívta a rendőrséget  

– számolt be az esetről a rendőrség  sajtóreferense, Katarzyna Mazurek.

A bűnüldöző szervek megállapításai szerint a ząbkowicei lakos azért tört be a galambdúcba, hogy ellopja az értékes törzskönyvezett madarakat. A galambok között 20 darab értékes Mulemans fajtájú egyed is volt, amelyek közül kettőt már az idegen férfi zsákjában találtak meg.

 Mielőtt a rendőrök elfoghatták volna a 40 éves férfit, le kellett hozniuk az 5 méter magas  galambdúcból, amelyhez csupán egy keskeny falétra vezetett. Segítségül a tűzoltókat hívták, akik a  rajtakapott tolvajt biztonságban lejuttatták  a földre, ahol azonnal letartóztatták.

Ezt követően  megszondáztatták, és a teszt több, mint két ezrelék alkoholt mutatott ki a szervezetében.

A tolvaj elmondta, hogy hogy ő maga is rendelkezik galambokkal, és az volt a terve, hogy a összeházasítsa a galambokat, hogy növelje a szaporulatát. A madarak épségben és egészségesen kerültek vissza a tulajdonosukhoz, de a tolvaj kénytelen lesz a bíróságon is magyarázatot adni a galambdúcban eltöltött órákról.

Forrás: agropolska.pl